• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στους δρόμους οι οικοδόμοι: Ζητούν μέτρα ασφάλειας και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούςΣε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων η Ελλάδα: Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου - Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και ένταση στη γέφυρα Ρίου - ΑντιρρίουΓεωργιάδης στη δίκη Novartis: Παρανόμως έγιναν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος οι Σαράφης και ΚελέσηΚρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   26.02.2019 17:44
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος κατά Γαβρόγλου

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Παιδείας για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «ο ΙΣΚΕ εκβιάζει μέσω εκλογών»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών
Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών

Με ανακοίνωσή του την Τρίτη, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος «σηκώνει το γάντι» και απαντά στον υπουργό Παιδείας για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «ο ΙΣΚΕ εκβιάζει μέσω εκλογών».

Καλεί τον κ. Γαβρόγλου να περπατήσουν δίπλα δίπλα στους χώρους διακονίας τους, «μέσα στην κοινωνία»-όπως λέει-για να διαπιστώσει «ποιος τιμά την κοινωνία και ποιον τιμά η κοινωνία».

Ο ΙΣΚΕ ξεκαθαρίζει πως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως «κεραυνός εν αιθρία», η συμφωνία κατά τον πρωθυπουργό, το σχέδιο συμφωνίας κατά τον Αρχιεπίσκοπο, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας κατέθεσε και καταθέτει εγγράφως τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις του για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Κατηγορεί τον κ. Γαβρόγλου ότι το μόνο σχέδιο που κατέθεσε ήταν αυτό που δόθηκε στην ορισθείσα Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και το οποίο δεν διαφοροποιείται καθόλου από τις προφορικές αναλύσεις του.

Μάλιστα, ο ΙΣΚΕ τονίζει πως είχε παραδώσει στον υπουργό Παιδείας γραπτά υπομνήματα με τις θέσεις και τις απόψεις του, αλλά ίσως αυτά «να έχουν λησμονηθεί ή χαθεί…».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο υπουργός επικαλείται τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ για την ιδιότητά τους κατά το ήμισυ! «Είμαστε θρησκευτικοί λειτουργοί, εξομοιωμένοι (πλάσματι δικαίου) με τους δημοσίους υπαλλήλους» υπογραμμίζουν και αναρωτιούνται: «γιατί αυτήν τη λεπτομέρεια την αποφεύγει ο κ. υπουργός;».

Όσον αφορά στις δηλώσεις περί… εκλογών, ο ΙΣΚΕ διευκρινίζει ότι πρόκειται για δηλώσεις του Αντιπροέδρου και όχι του Εκπροσώπου Τύπου και σημειώνει ότι οι κληρικοί δεν εκβιάζουν κανένα και ποτέ.

«Ας ενημερωθεί σωστά ο υπουργός από ποία ερώτηση δημοσιογράφου προέκυψε η παραπάνω δήλωση και κατόπιν ας αποφανθεί. Δεν συνάδει με την ιδιότητα τους και την αποστολή τους, τις οποίες καθημερινώς, παρά τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, προσπαθούν να υπηρετήσουν με ζήλο και  πίστη στο Θεό και με μεγάλη προθυμία και αγάπη στους ανθρώπους.  Οι κληρικοί καθημερινά ‘’λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν’’» προσθέτει.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες

Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας

Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κώστας Γαβρόγλου
  • Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr