• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ήταν λάθος»: Η συγγνώμη Κυρανάκη μετά τη σεξιστική επίθεση στην Πέρκα μέσα στη ΒουλήΗ κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Τραμπ με τη Ματσάδο στον Λευκό Οίκο και το «μυστήριο» με το ΝόμπελΣαρώνει η γρίπη: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 8 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδαΕιρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   05.03.2019 12:06
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Τι έγινε την πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, οι Συνοδικοί ιεράρχες ασχολήθηκαν με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Η Ιερά Σύνοδος (Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)
Η Ιερά Σύνοδος (Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου του 2019, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, οι Συνοδικοί ιεράρχες ασχολήθηκαν με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, ενώ έκαναν δεκτή την έγγραφη παραίτηση που υπέβαλε την περασμένη βδομάδα ο νυν μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα Συνοδικά μέλη θα ενημερωθούν αύριο από την Ειδική Επιτροπή για τις συζητήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό Παιδείας για το Προτεινόμενο σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, και γι’ αυτό το ζήτημα τον τελικό λόγο, όπως και για το Ουκρανικό και τις χηρεύουσες μητροπόλεις, θα τον έχει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας που αναμένεται να συγκληθεί μετά τις 19 Μαρτίου.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αρχιεπίσκοπος και τα Συνοδικά μέλη να απαντήσουν και στην πρόσφατη επιστολή του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σ’ αυτήν ο μητροπολίτης εξέφραζε την απορία του για το πως ορίστηκε τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Γλυφάδας ο Αρχιεπίσκοπος, από τη στιγμή που η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν συνορεύει με την Μητρόπολη Γλυφάδας.

Επικαλείται το άρθρο 23 παρ. 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο αναφέρει ότι: «Άμα τη χηρεία μητροπολιτικού τινός θρόνου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΔΙΣ, αναθέτει την τοποτηρητείαν αυτού μέχρι της πληρώσεως του εις τον εκ των ομόρων Μητροπολιτών έχοντα τα πρεσβεία Αρχιεροσύνης». Οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»

Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Διαρκής Ιερά Σύνοδος
  • συνεδρίαση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr