Συνάντηση Μπόλαρη με Βαρθολομαίο την Τετάρτη στη Βενετία
Διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το υπαγόμενο στο ΥΠΕΞ, Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών (ΕΙΒΜΣ)🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βενετία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί το υπαγόμενο στο ΥΠΕΞ, Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών (ΕΙΒΜΣ) και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με την Εποπτική Επιτροπή του εν λόγω Ινστιτούτου. Ο υφυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την Τετάρτη ο οποίος θα αφιχθεί την ίδια μέρα στη Βενετία κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Εποπτικής Επιτροπής του ΕΙΒΜΣ, καθώς και με τον μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο και θα ξεναγηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 ο κ. Μπόλαρης είχε δεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Πρόεδρο της Εποπτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, καθηγητή Χρήστο Αραμπατζή, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργία του Ινστιτούτου.
Ο κ. Αραμπατζής γνωστοποίησε στον υφυπουργό ότι ξεκινάει η επιστημονική καταγραφή, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση των εικόνων και κειμηλίων του Ινστιτούτου, τα οποία βρίσκονται στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου, στους παρακείμενους χώρους και στις αποθήκες του Ινστιτούτου. Στη διαδικασία της καταγραφής συμμετέχουν αρχαιολόγοι από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αγ. Όρους και Χαλκιδικής (με αντικείμενο άμφια και κειμήλια), από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.
Για τη δράση αυτή υπάρχει συντονισμός με το Υπ. Πολιτισμού και ειδικότερα τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Βελένη. Από την ανωτέρω διαδικασία εξαιρούνται οι εικόνες και τα κειμήλια που εκτίθενται στο Μουσείο, τα οποία είναι πλήρως καταγεγραμμένα, τεκμηριωμένα και φυλασσόμενα.
Σε μια δεύτερη ενέργεια, το Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» του ΑΠΘ θα προχωρήσει αρχικά στην άμεση διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την στατική κατάσταση του Ναού των Ελληνικών Κοιμητηρίων στο Λιβόρνο και κατόπιν στην καταγραφή, εκτίμηση και παρακολούθηση των πάσης φύσεως παρεμβάσεων και διορθωτικών ενεργειών στην ακίνητη περιουσία του Ινστιτούτου.
Το χρίσμα που έδωσε ο Μητσοτάκης στον Πιερρακάκη, η ευεργεσία στους 15 συλληφθέντες του ΟΠΕΚΕΠΕ επί Αυγενάκη και ο Χιλετζάκης που δεν ανανέωσε την κομματική του ιδιότητα
Σίδνεϊ: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μακελειό - Οι δράστες, τα εκρηκτικά και το νεαρότερο θύμα ηλικίας 10 ετών
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο αγροτικό - Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα
Σοκ στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του - Τους σκότωσε με μαχαίρι ο γιος τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




