Οικουμενικό Πατριαρχείο: Θα πραγματοποιηθεί φέτος η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τα ανακαινιστικά έργα που έγιναν στο ιστορικό Μοναστήρι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με νέα ανακοίνωση σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, η Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενημερώνει ότι, «κατόπιν νεωτέρου εγγράφου της Νομαρχίας Τραπεζούντος, αλλά και σχετικής ανακοινώσεως του Εξοχωτάτου κυρίου Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, επετράπη η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά κατά την εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου».
Την πανηγυρική Λειτουργία θα τελέσουν οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Ζάμπιας Ιωάννης, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Στην ανακοίνωση, επίσης, αναφέρεται, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε χθες επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο «ηυχαρίστησε διά τα γενόμενα εν τη ως άνω ιστορική Μονή συστηματικά ανακαινιστικά έργα και, επί τη ευκαιρία, διεβίβασεν εις αυτόν τας ευχάς και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της περί αυτό ενταύθα Ομογενείας διά την επί θύραις εορτήν των θυσιών (Kurban Bayramı)».
Ξεφυλλίζοντας... τέσσερις ιστορίες για τη γνώση, τη φύση και την τεχνολογία
Απίστευτη ιστορία στην Ελλάδα – Πώς μια μπάλα ταξίδεψε στη θάλασσα 80 μίλια για να κρατήσει ζωντανό έναν 30χρονο!
Κορυφώνεται το κύμα ζέστης: Πού θα δείξει 40αρια το θερμόμετρο - Οι περιοχές σε red code
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με το βλέμμα στο 2027 – Το οικονομικό στοίχημα, η αυτοδυναμία και η δύσκολη διαδρομή μέχρι τις κάλπες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




