Κορονοϊός: Στο Κρανίδι 5.000 μάσκες από την Κίνα - Άλλες 15.000 στα νησιά
Οι 20.000 προστατευτικές μάσκες, δωρεά της Κίνας προς την Ελλάδα για τους μετανάστες, επρόκειτο να διατεθούν στο σύνολό τους στα ΚΥΤ του Ανατολικού Αιγαίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πέντε χιλιάδες ιατρικές προστατευτικές μάσκες, από ένα σύνολο 20.000 που παραδίδει αύριο η Κίνα στην Ελλάδα για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας, θα δοθούν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε σ΄ αυτήν από την επιβεβαίωση άνω των 100 κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κα Τσανγκ Τσιγιουέ, οριστικοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Κίνας να προχωρήσει στη δωρεά των 20.000 μασκών. Το σύνολό τους προορίζονταν αρχικά να διατεθεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε στην κα Τσιγιουέ οι 5.000 εξ αυτών να διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης.
Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο 22 Απριλίου και ώρα 2.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία της Πρέσβη της Κίνας.
Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



