Ελενα Ακρίτα
Ελενα Ακρίτα (Φωτό: Κώστας Κατσιγιάννης)

Το fake tweet της Μανωλίδου, η επίθεση-γκέλα της Ακρίτα και η απάντηση του Γεωργιάδη

Τελευταία Ενημέρωση
Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην Ελενα Ακρίτα για την διαδικτυακή επίθεση στην σύζυγό του

Η Ελενα Ακρίτα που είναι ιδιαιτέρως ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπεσε μέσα στο σαββατοκύριακο θύμα των fake news και με αφορμή ένα «τιτίβισμα» της Ευγενίας Μανωλίδου, το οποίο ως απεδείχθη δεν αναρτήθηκε ποτέ, επιτέθηκε μέσω διαδικτύου στην σύζυγο του υπουργού Αναπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. Αφού έγινε... σούσουρο στα social media και πήρε έκταση το θέμα, η κ. Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη με νέα ανάρτησή της, με αρκετά «αλλά» στην ανάρτησή της σε σχέση με το παρελθόν της Ευγενίας Μανωλίδου.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν καλύφθηκε από τη «συγγνώμη της δημοσιογράφου και με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα», αλλά παραδέχεται τη δυνατή πένα και την ευφυΐα της Έλενας Ακρίτα. Υπογραμμίζει ότι ο κυριότερος λόγος της φυσικής του συμπάθειας προς εκείνη είναι ο πατέρας της, Λουκής Ακρίτας. Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης η κυρία Ακρίτα «δεν έχει κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να επιτίθεται σε μέλη της οικογενείας μου». «Οταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από αλλά...», γράφει ο Αδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη

Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα.

Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά. H κα Ακρίτα ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ, υιοθέτησε και σχολίασε μία ψεύτικη, κατασκευασμένη ανάρτηση της συζύγου μου Ευγενίας Μανωλίδου, σχολιάζοντας φυσικά, όπως συχνά κάνει, εμένα με δηκτικό τρόπο. Οταν έγινε γνωστό ότι είναι ψέμα, την κατέβασε. Στη συνέχεια, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της, ανέβασε μία εντελώς χυδαία, ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο….κ.λπ.

Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα. Το πρώτο για την Ευγενία, ακατάληπτο, καθώς τελικά η κατηγορία ήταν η παρουσίαση προ 12 ετών ενός τηλεπαιχνιδιού στον ΑΝΤ1, πράγμα εντελώς άσχετο προφανώς με τα γεγονότα και μετά ένα μακροσκελές κείμενο για μένα και την μία και μοναδική συνάντηση μας στο Παλλάς πριν χρόνια. Σε αυτό το δεύτερο λοιπόν, θα ήθελα να απαντήσω για να ξεκαθαρίσουμε τα μεταξύ μας.

Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή. Συνοδευόταν από τον κο Κυρίτση, συνάδελφο μου στην Βουλή για ένα διάστημα και εξαιρετικά συμπαθή, με τον οποίο πάντα είχαμε ευγενική σχέση και της φέρθηκα με την απαιτούμενη, αν και συκοφαντημένη από πολλούς, αστική ευγένεια.

Φυσικά παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της.
Ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ έως τον β´ ΠΠ.

Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο, κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια γι’ αυτόν. Η παρουσία του Λουκή Ακρίτα στη δημόσια ζωή, ήταν αξιοπρεπής και συνέδεσε το όνομά του με δύο σπουδαία για εμένα πράγματα: την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Παπανούτσου και την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού. Πάντα πίστευα, ότι μία κόρη ενός τέτοιου πατρός δεν θα μπορούσε, παρά να έχει γαλουχηθεί με Αρχές!

Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει. Δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι και ευτυχώς για μένα έχω εισπράξει και εισπράττω και αγάπη και χιλιάδες ψήφους από τον κόσμο, για να δέχομαι και όσους με κατακρίνουν, ή και με υβρίζουν ακόμη, με υπομονή.

Επίσης, ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη, μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι πού μπορεί να έχω κάνει λάθος.

Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές.

Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει.
Οταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά». Αν μετά τη συγγνώμη θες να πεις «αλλά», τότε χάνει το νόημά της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος, συγγνώμη».

Δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμία φορά… Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα.

Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα. Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά. H κα Ακρίτα ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ,...

Gepostet von Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis am Montag, 27. April 2020


Λίγα λεπτά αργότερα η Ελενα Ακρίτα, αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο προφίλ της στο Facebook γράφοντας: «Για λόγους αρχής, κοινοποιώ την απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη προς εμένα. Προσβλητικά ή χυδαία σχόλια θα διαγράφονται».

Για λόγους αρχής, κοινοποιώ την απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς εμένα. Προσβλητικά ή χυδαία σχόλια θα διαγράφονται.

Gepostet von Elena Akrita am Montag, 27. April 2020

Η fake ανάρτηση που δημιούργησε την παρεξήγηση

Η αρχή έγινε με ένα fake tweet της Ευγενίας Μανωλίδου, που φέρεται να έγραψε, ότι η οικογένειά της πέρασε 7 ημέρες με 38 ευρώ. Η Ελενα Ακρίτα έσπευσε να σχολιάσει την ανάρτηση, γράφοντας πως «αν ήταν μία άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως η γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (...) Ντροπή. Μόνον».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού, που έγραψε ότι πρόκειται για fake news, ζητώντας από τη δημοσιογράφο να «αφήσει τις οικογένειες έξω από τη χυδαιότητα» αυτή. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος ενημέρωσε πάλι με ανάρτησή της στο Facebook ότι έσβησε την ανάρτηση για την Μανωλίδου για ήταν τρολιά.

Έσβησα την ανάρτηση για τη Μανωλίδου γιατί μου λένε ότι είναι τρολιά

Gepostet von Elena Akrita am Samstag, 25. April 2020

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ