Ιερά Σύνοδος για Αμβρόσιο: Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε
Με ανακοίνωσή της αδειάζει τον Αμβρόσιο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετά τον Μεγάλο Αφορισμό Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Κεραμέως από τον ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι μόνο η ίδια «δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».
«Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.
Η Ιερά Σύνοδος καταλήγει στην ανακοίνωσή της, σχετικά με τα όσα έχουν προηγηθεί ότι «Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».
«Δεν είμαστε πιόνι»: Πώς ο Λίβανος απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ
Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης
Ανοίγουν 658 θέσεις για εξειδίκευση νοσηλευτών στα νοσοκομεία: Οι θέσεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια
Γιατί ο Τσίπρας είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις και οι προϋποθέσεις για αυτοδυναμία ΝΔ: Ο Δημήτρης Μαύρος αναλύει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



