Τα δύο σενάρια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Oι αρμόδιοι αναμένουν το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων εξετάζει η κυβέρνηση με τα δύο σενάρια να είναι η επιστροφή την 1η Ιουνίου ή η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αναμένουν το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού ότι, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Την ίδια μέρα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στο τι προβλέπεται για το Δημοτικό, απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε' και τη ΣΤ' Δημοτικού».
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Έχουμε θετικά δείγματα. Αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία», είπε ο κ. Γώγος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα ανακοινωθούν αμέσως, ώστε οι μαθητές να βρεθούν ξανά στις τάξεις, μετά από απουσία μεγαλύτερη των δύο μηνών, αφού τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις 10 Μαρτίου.
Πάντως,οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων κατά το σχολικό έτος 2019-2020, για αξιοποίηση σε πιθανή περιορισμένης διάρκειας διδασκαλία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
Φονική έκρηξη σε μπαρ στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες - Απίστευτη μαρτυρία για τα αίτια του δυστυχήματος
Χιόνια μέχρι και στις παραλίες - Στα λευκά Λήμνος, Τήνος, Νάξος, Θάσος και Σαμοθράκη
Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ της χρονιάς με Τασούλα: Ο γιος μου έκανε πρόταση γάμου στη Σάκκαρη - Παντρεύονται το 2027
Η τελευταία αναλογική Πρωτοχρονιά: Από το 1993 και το τηλεφώνημα στο σταθερό, στις ψηφιακές ευχές του 2026
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



