Συναγερμός στον Έβρο - Αυτοψία Χρυσοχοΐδη μετά τη διαταγή για ενίσχυση δυνάμεων
Μετατρέπεται σε «φρούριο» η περιοχή και με την ενίσχυση ανδρών των αρχών ασφαλείας της χώρας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στον Έβρο ταξιδεύει σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τα οχυρωματικά έργα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του υπουργού στον Έβρο μέσα σε διάστημα ενός μήνα, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερωθεί από τους επικεφαλής αξιωματικούς για την εξέλιξη των έργων, ενώ θα πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο ποτάμι για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων για την επέκταση του φράκτη και την κατασκευή άλλων τεχνικών εμποδίων.
Η μετάβαση του υπουργού στα σύνορα γίνεται μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση της διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στα σύνορα θα συνδράμουν επιπλέον 400 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από αυτούς οι 280 θα είναι άντρες των ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν στα σύνορα και θα επιχειρήσουν μαζί με τις υπάρχουσες δυνάμεις αλλά και τα περίπου 100 στελέχη της Frontex που βρίσκονται ήδη εκεί.
Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την ανησυχία των ελληνικών Αρχών για επανάληψη του σκηνικού που έστησε η Τουρκία στις αρχές του Μαρτίου με το περίφημο «άνοιγμα συνόρων». Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι μετά τη λήξη του συναγερμού για τον Covid-19 στη γειτονική χώρα θα επιχειρηθεί εκ νέου μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές.
Η Αστυνομία προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία ότι ο Έβρος είναι «φρούριο». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχυρωματικά έργα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων, έχουν αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της φύλαξης των συνόρων.
Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV
Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία για πάνω από 500.000 ευρώ
Συγκίνησαν οι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο: Άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Πρωτοφανές σκηνικό σε γάμο στην Αγγλία: Κουνιάδα έλουσε τη νύφη με μαύρη μπογιά γιατί τη μισούσε
Θρίλερ με τη νεκρή στο Κέντρο: «Δεν ήθελε να φύγει» - Τα τέσσερα «τυφλά» λεπτά και τα πρώτα λόγια του 45χρονου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



