Άρειος Πάγος και Ανώτατο Δικαστήριο παρεμβαίνουν για τις επιθέσεις σε εισαγγελείς
Την άμεση παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι δημόσιες επικρίσεις εισαγγελικών λειτουργών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την παρέμβαση Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και του Ανωτάτου δικαστηρίου προκάλεσαν οι δηλώσεις σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών τις τελευταίες ημέρες, με κύρια αναφορά στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης με κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν.
Όμως, συνεχίζουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».
Στην ίδια ανακοίνωση, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, δείχνοντας στις δηλώσεις περί προφυλάκισης της εισαγγελέως Τουλουπάκη, επισημαίνουν ακόμη ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».
Τονίζουν ωστόσο ότι υπάρχουν όργανα για να ελέγξουν τυχόν ευθύνες των εισαγγελέων, λέγοντας ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών»
Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν: Η ενόχληση για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και το επικίνδυνο σκηνικό στο Αιγαίο
Τσίπρας: Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με κατώτατο 1.000 ευρώ, ΦΠΑ 6% και κατάργηση Πανελλαδικών
Τρόμος στη Ρωσία: Η στιγμή που πολεμικό ελικόπτερο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο
Οι «μονόκεροι» της Αρκτικής έφεραν δυσάρεστα νέα: Τι συμβαίνει κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



