Σχολεία: Ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου - Ποια είναι τα δύο σενάρια
Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές μετά το πρώτο κουδούνι, όπως έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στα χέρια των επιστημόνων βρίσκονται οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για να κάνουν επαναλήψεις. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων: Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.
Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές, όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.
Τραμπ σε Ιρανούς: «Συνεχίστε να διαδηλώνετε - Πάρτε τον έλεγχο των θεσμών της χώρας σας»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες» - Σε εξέλιξη η συνάντηση στο Μαξίμου
Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης από την Πάτρα: Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε
Τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει σήμερα: Δεκάδες άνθρωποι... σωριάζονται στους παγωμένους δρόμους του Άμστερνταμ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



