Μάτι, πέντε μήνες μετά: Χριστούγεννα στην έρημη πόλη (pics)
Η φωτιά στην ανατολική Αττική ξέσπασε ακριβώς πριν από 5 μήνες, στις 23 Ιουλίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αν κάποιος επιχειρήσει να κάνει την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων στη χώρα μας το 2018, σίγουρα θα συμπεριλάβει σε αυτήν και τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου στην περιοχή «Μάτι» κάηκαν στρέματα γης, περιουσίες και - το σημαντικότερο - 100 άνθρωποι.
Στις 23 Ιουλίου, ώρα 16:41 ξεσπά η φωτιά στην Ανατολική Αττική από την περιοχή της Πεντέλης και σύντομα επεκτάθηκε στους οικισμούς Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που ενίσχυσαν τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς και οι πυροσβέστες έδιναν κυριολεκτικά μάχη με το χρόνο. Άνθρωποι σε πανικό, έτρεχαν για να σωθούν. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι.
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο φακός της Eurokinissi καταγράφει πώς μοιάζει σήμερα η περιοχή, όπου ακριβώς πριν πέντε μήνες ξέσπασε η φονικότερη πυρκαγιά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ξεπερνώντας κατά πολύ τους «μαύρους» αριθμούς ακόμη και της Ηλείας το 2007.






Ρούμπιο για Ελλάδα: Είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχός μας - Έχουμε ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς
Τι αποκαλύπτουν οι εκθέσεις του ΤΕΕ για την Κυψέλη: «Βέβαιη και σημαντική απομείωση» της αντοχής των κτιρίων
Ιδιοκτήτης άρχισε να κατεδαφίζει ιστορική παμπ στο Λονδίνο ενώ ένοικος... κοιμόταν μέσα
Η «κοιλάδα των τρομοκρατών» στη Γεωργία που γοητεύει ταξιδιώτες παρά τις... προειδοποιήσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



