ΕΛ.ΑΣ.: Χάκερ στέλνουν e-mail ως εταιρία κούριερ και αδειάζουν λογαριασμούς
Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ακόμα μία συντονισμένη προσπάθεια χάκερ να υποκλέψουν δεδομένα πολιτών μέσω «ηλεκτρονικού ψαρέματος», γνωστό διεθνώς ως «phishing»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Έξαρση στις επιθέσεις χάκερ με στόχο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων παρατηρούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γεγονός που συνδέεται με την πανδημία και την εκτόξευση του αριθμού των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ακόμα μία συντονισμένη προσπάθεια χάκερ να υποκλέψουν δεδομένα πολιτών μέσω «ηλεκτρονικού ψαρέματος», γνωστό διεθνώς ως «phishing». Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε το τελευταίο διάστημα πλήθος καταγγελιών για περιπτώσεις επιθέσεων χάκερ, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails).
Συγκεκριμένα, μέσω emails, που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με πρόφαση απαίτηση για πληρωμή εξόδων μεταφοράς και φύλαξης προϊόντων .
Τα emails εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου σε online λογαριασμούς (email, socialmedia, webbanking) αλλά και καρτών πληρωμών.
Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του email συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση, με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.
Επισημαίνεται ότι τα emails αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του Διαδικτύου που τα λαμβάνουν καλούνται από την ΕΛ.ΑΣ.: Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Αγρότες: «Ρήγμα» στο μέτωπο των 18 που λένε «ναι» στο διάλογο - Για ποιο λόγο έφυγαν τρακτέρ από τα Πράσινα Φανάρια
Όταν ο Ζελένσκι δέχτηκε να παραχωρήσει το 20% των εδαφών της στη Ρωσία - Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων
Ξεκίνησαν τα χιόνια στην Πάρνηθα: Έκλεισε ο δρόμος προς το καζίνο - Στα λευκά και η Ιπποκράτειος Πολιτεία
Ρόδος: «Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη στα χέρια του Ραφαήλ» - Τι καταγγέλλει η οικογένεια του 19χρονου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



