Sputnik V: Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια
«Από τις 14 Μαΐου θα επιτρέψουμε σε Ρώσους πολίτες το να μπορούν να έλθουν στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πολιτική σύμφωνα με την οποία όποιος έχει κάνει εμβόλιο, όποιο και αν είναι αυτό, θα μπορεί Ελλάδα. Οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη «παίζουν» στις πρώτες ειδήσεις των ρωσικών ΜΜΕ καθώς αποτελούν συν τοις άλλοις, αποδοχή του ρώσικου εμβολίου Sputnik V από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε σχετικές δηλώσεις ενόψει του τουριστικού ανοίγματος της Ελλάδας που έχει προαναγγελθεί για τις 14 Μαΐου, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα τόσο στο ρώσικο εμβόλιο όσο και στις προϋποθέσεις εισόδου των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας.
Διαβάστε επίσης: Θεοχάρης στο Politico: Το συντομότερο δυνατόν να καθιερωθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως «η Ελλάδα αναγνωρίζει το Sputnik V ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «από τις 14 Μαΐου θα επιτρέψουμε σε Ρώσους πολίτες το να μπορούν να έλθουν στη χώρα μας χωρίς εν γένει περιορισμούς».
Τόνισε επίσης πως για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα από τη Ρωσία, θα πρέπει να ανήκει σε μία από τρεις κατηγορίες: είτε να έχει εμβολιαστεί, είτε να έχει κάνει αρνητικό τεστ, είτε να έχει αναρρώσει από τη νόσο.
Διαβάστε επίσης: Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σε συζητήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία ο Χάρης Θεοχάρης
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια
Πώς ο Αυταρχισμός απειλεί ευθέως τις φιλελεύθερες δημοκρατίες
Διακυβέρνηση Τραμπ: 13 πράγματα που άλλαξε μέσα στο 2025 και δεν το πρόσεξε κανείς
Είσαι κομμουνιστής; Πέθανες! Ψηφίζεται ο Νόμος 509/1947 που οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες ανθρώπους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




