Θύμα εκβιασμού και απάτης στη Θεσσαλονίκη - Του απέσπασαν 279.000 ευρώ
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δύο άτομα που συνδέονταν φιλικά με τον παθόντα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πόσο ύψους 279.000 ευρώ απέσπασαν τμηματικά σε διάστημα δύο ετών από 40χρονο επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα, που δραστηριοποιείται στην εστίαση, έπεσε θύμα εκβίασης και απάτης από πέντε άτομα, τα οποία με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, κατηγορούνται ότι του πήραν τα χρήματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δύο άτομα που συνδέονταν φιλικά με τον παθόντα και φέρονται ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης.
Σε διάστημα περίπου δύο ετών, κατά την περίοδο 2018-2020, οι δράστες τον εξαπάτησαν αποσπώντας εκβιαστικά, ακόμη και με απειλές, διάφορα χρηματικά ποσά, είτε ενόψει υποτιθέμενης συμμετοχής του σε παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, είτε «πουλώντας» προστασία στο μαγαζί του, αφού πρώτα προκάλεσαν φθορές σ’ αυτό, είτε για την απελευθέρωση ενός εκ των κατηγορούμενων φίλων του που δήθεν είχε πέσει θύμα απαγωγής.
Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στην αστυνομία καταγγέλλοντας τις εις βάρος του απάτες. Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και ταυτοποίηση των δραστών.
Διαβάστε επίσης: Θύμα ληστείας 42χρονος έξω από το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός των συλληφθέντων» - «Κουμπάρος του Ανδρουλάκη μέσα στους 14»
Σοβαρές απειλές καταγγέλλει ο Πάσχος Μανδραβέλης: Μίλησα χθες για τον 'Φραπέ' και μου είπαν 'θα έχεις την τύχη του Καραϊβάζ'
Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Στιγμές αγωνίας στη ΛΕΑ αυτοκινητόδρομου: Αστυνομικός σώζει μωρό που πνίγεται με το φαγητό του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




