Μύκονος: 40 κάμερες στο νησί - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για... νέα ΓΑΔΑ
Κέντρο Επιχειρήσεων στα πρότυπα της ΓΑΔΑ δημιουργείται στη Μύκονο - Γεμίζει με κάμερες το «νησί των ανέμων»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο και κάμερες ασφαλείας σε όλο το «νησί των ανέμων» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η ελληνική Αστυνομία με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας αλλά και την αποτροπή της κατά την τουριστική περίοδο, όπως αποκάλυψε στο OPEN TV η Μίνα Καραμήτρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 40 ασύρματες κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί και θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, που θα δημιουργηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο στη Μύκονο. Οι κάμερες θα ξεκινούν από το λιμάνι και σε κεντρικά σημεία και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται.
Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες.
Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού.
Οι δημοσκοπήσεις που «μπλόκαραν» το Μαξίμου, η γελοία φήμη για τον Ξυλούρη που δεν είναι «Φραπές», η σύγκρουση Καρυστιανού-Ασλανίδη
Διαγωνισμοί και... αποκλεισμοί: Κόντρα ΚΤΕΛ - κυβέρνησης για το συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
Τα μέτρα - έκπληξη στο στεγαστικό, το μήνυμα στους αγρότες και οι αιχμηρές αναφορές: Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή
Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




