Ένταση στο Σύνταγμα - Χημικά φωτοβολίδες και ανθρωποκυνηγητό στα στενά
Χημικά έπεσαν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής (vid)🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή, με διαδηλωτές να πετούν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ, την ώρα που συνεχιζόταν στο ελληνικό κοινοβούλιο η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς τη λεωφόρο Αμαλίας.
Κουκουλοφόροι ξήλωσαν πεζοδρόμια έξω από τη Βουλή και πέταξαν πέτρες και μάρμαρα κατά των ΜΑΤ, ενώ έπεσαν τα πρώτα χημικά στην Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος.
Νωρίτερα οι κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και κροτίδες ξανά κατά των ΜΑΤ, με τους διαδηλωτές να τους αποδοκιμάζουν.
Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας και προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές στην κάτω πλευρά του Συντάγματος.
Αρκετοί διαδηλωτές βρίσκονταν επί της Μητροπόλεως και Ερμού με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους είχαν περικυκλώσει. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κάποιες προσαγωγές.
Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών κοντά σε ξενοδοχείο επί της οδού Μητροπόλεως ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει χτυπηθεί και οδηγός που περνούσε με το αυτοκίνητό του από το σημείο.
Ακόμη, λιποθύμησε μία κοπέλα στο Σύνταγμα και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.


Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Meteo: Το καλοκαίρι του 2026 ήταν το 6ο θερμότερο στην Ελλάδα από το 1960
Φωτιά σε δάσος στην Εύβοια: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - 112 για εκκένωση της Τριάδας
Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καβάλα - Ζημιά σε έλικα κατά την κατάσβεση
ΕΟΦ: Εντοπίστηκε φυτικό μέλι με φαρμακευτικές ουσίες για αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



