Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Έξι νεκροί, 64 στην ΜΕΘ από γρίπη κι αναμένεται έξαρση
Καλπάζει η γρίπη: Έξαρση των κρουσμάτων - Δύο θάνατοι σε μία εβδομάδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο κατάλογος των θυμάτων της γρίπης μεγαλώνει την ώρα που οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.
Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, ενώ άλλοι 24 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 6 θάνατοι, ενώ 64 ασθενείς εισήχθησαν σε εντατικές. Από αυτούς μόνο οι 9 είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.
Κυρίαρχο στέλεχος φέτος είναι ο ιός H1N1, που είχε προκαλέσει την πανδημία του 2009 με πολλά θανατηφόρα κρούσματα. Το συγκεκριμένο στέλεχος περιλαμβάνεται στο αντιγριπικό εμβόλιο, παρόλα αυτά, μεγάλο ποσοστό κυρίως των ευπαθών ομάδων.
Τα θύματα της γρίπης έως τώρα είναι 5 άντρες και 1 γυναίκα, από 49 έως 83 ετών. Τα περισσότερα παιδιά που διακομίζονται στα εξωτερικά ιατρεία παρουσιάζουν πυρετό, βήχα, ρινική καταρροή, έντονο μπούκωμα, ανορεξία ή καταβολή, ενώ μπορεί να έχουν πόνο στην κοιλιά και διάρροια.
Η γρίπη είναι σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 18.000.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



