Έστησαν… αυθαίρετο στο ΕΜΠ: Έχτισαν χώρο αναψυχής μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου
Αστυνομία και Πολεοδομία γκρέμισαν την παράνομη κατασκευή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, έπειτα από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.
Πώς έγινε το συμβάν
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.
Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.
Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».
Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.
Κακοκαιρία Μπάλλος – Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός ο 69χρονος κτηνοτρόφος
Κακοκαιρία Μπάλλος: Σάρωσε Αττική, Ιόνιο, Εύβοια, Κρήτη – Σοβαρά προβλήματα
Καιρός live χάρτης - Κακοκαιρία Μπάλλος: Πώς θα εξελιχθεί μέχρι το Σάββατο - Πού θα χτυπήσει
Χαλάνδρι: Έπεσε μπαλκόνι πολυόροφης πολυκατοικίας
Μια μέρα σαν σήμερα ουδέν αξιόλογο συνέβη στον Κόσμο, απλά περιμένοντας την επόμενη χρονιά χάθηκε ένα τέταρτο του αιώνα…
Πολιτική Ανασκόπηση 2025: Μια χρονιά με σκάνδαλα, σφοδρές αντιπαραθέσεις, αβεβαιότητα και κυρίαρχη την «γκρίζα ζώνη»
Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιες αλλαγές θα φέρει το 2026 - Τα επαγγέλματα που θα πληγούν, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Η αποτυχία του Μαξίμου με τα μπλόκα, το “Plan B” με πρόστιμα και δικαστήρια και ο λόγος για το «όχι» του Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




