Τρίκαλα, φυλακές
(Eurokissi)

Αρνείται την εμπλοκή στο «Κορυδαλλός mafia» ο 65χρονος δικηγόρος (vid)

Τελευταία Ενημέρωση
Τι υποστήριξε στο υπόμνημα 63 σελίδων που κατέθεσε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο.

Την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με πρόθεση, η ληστεία και η εκβίαση αντιμετωπίζει ο 65χρονος δικηγορος, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτ. Νικοπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος των φυλακών Κορυδαλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος δικηγόρος, στο απολογητικό του υπόμνημα εκτάσεως 63 σελίδων, φέρεται να επισημαίνει αρχικά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.  «Στο παρελθόν, όπως θα αναλύσω ευθύς κατωτέρω, έχω δεχθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας έξωθεν της οικίας μου με τους δράστες να έχουν χρησιμοποιήσει ως "ορμητήριο" και "κάλυψη" το δημοτικό παρκάκι που βρίσκεται αντίκρυ της», φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα, εξιστορώντας δε στη συνέχεια την αντιδικία μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa- Hellas Power. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται στο υπόμνημα του να υποστηρίζει όσα έχει επαναλάβει και στο δικαστήριο της υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του σχετικά με την εμπλοκή του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε εκτενή περιγραφή όλων των συμβάντων μέχρι και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, επίσημαινοντας ότι: «Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Σχετικά με τις συναντήσεις του με τους δράστες της απόπειρας εναντίον του, αλλά και τη συναναστροφή του με άλλους ποινικούς, υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λο-γικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!».

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Αναφερόμενος στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», φέρεται να αναφέρει, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Για τις συνομιλίες με τον αρχηγό του κυκλώματος

Ο 65χρονος αναφέρει ότι ξεκίνησε να συνομιλεί τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν και του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός «είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει».

Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του» είπε στον ανακριτή, σημείωνοντας ότι ο Λεκοτσαι ήδη από την πρώτη τους συνάντηση, είχε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

«Εκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα  αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας» φέρεται να υποστήριξε ο 65χρονος.

Αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον Λεκοτσαι στις 31/1/2019, ο δικηγόρος διευκρινίζει ότι για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της ΕΔΕΖΙ, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.

Για τις καταθέσεις σωφρονιστικών

Στα επιχειρήματα του δικηγόρου συγκαταλέγεται ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει καμία επιβαρυντική σε βάρος του κατάθεση στην δικογραφία, παρά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κατάθεση που καίει τον 65χρονο». Μάλιστα κάνει λόγο για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων και πως παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως έδινε χρήματα στον Λεκοτσαι, αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθως: «ο λόγος που ο LEKOCAJ ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιλληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον LEKOCAJ ήταν μονόδρομος».

Σχολιάζοντας δεύτερη κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο 65χρονος Δικηγόρος καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι από την κατάθεση αυτή προκύπτει ότι: «Ο LEKOCAJ «στα μέσα του 2017» είχε οικονομική απαίτηση από τον ΦΛΩΡΟ κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον ΦΛΩΡΟ λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου. Τούτο μάλιστα προκύπτει ευθέως από την από 16.11.2016 Συμπληρωματική Απολογία του ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών μου OLTI DULCE, όπου ο τελευταίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία δουλειά και συγκεκριμένα να φάνε ένα δικηγόρο και θα μας έδιναν 100.000 ευρώ».

Αρνείται την κατηγορία 

Ο γνωστός δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημα του σε πλήρη άρνηση της κατηγορίας: «Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους».

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι «στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «γνωρίζω» είναι o Olti Dulce, ο Αrber Bako και ο Klodian Lecocaj, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε τρίτος εξ αυτών υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει ανωτέρω. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (...)Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

Ο κατηγορούμενος ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει κοινούς σκοπούς και κοινά κίνητρα, οικονομικά ή άλλα, με ανθρώπους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες, ληστείες και εκβιάσεις, δηλαδή με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου. «Με απλά λόγια δεν επρόκειτο να θέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου εκ νέου σε κίνδυνο (από οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε των φυσικών είτε του ηθικού αυτουργού) για 150 €» φέρεται να διευκρινίζει.

Προφυλακίστηκε η 45χρονη δικηγόρος

Στο μεταξύ, η 45χρονη δικηγόρος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, πέρασε το ανακριτικό κατώφλι λίγο μετά τις δέκα το πρωί και η απολογία της διήρκησε περίπου 3 ώρες. Σύμφωνα με πληρφορίες φέρεται να αρνήθηκε την συμμετοχή της στο κύκλωμα, χωρίς ωστόσο να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, που της έδειξαν το δρόμο για την φυλακή. Υπενθυμιζεται, ότι η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος στο στάδιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN TV: 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ