Έβρος: Έκρυβε 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα μέσα σε… μπουκάλια νερού
Τούρκος ανέλαβε τη μεταφορά αρχαίων ελληνικών νομισμάτων έναντι 1.400 ευρώ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μέσα σε επτά πλαστικά μπουκάλια νερού έκρυβε 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα ένας Τούρκος επιβάτης λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη στο Τελωνείο των Κήπων.
Ο Τούρκος είχε τοποθετήσει τα μπουκάλια στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή κολλητική ταινία.
Τελικός προορισμός των νομισμάτων ήταν η Γερμανία, ενώ, όπως ομολόγησε ο δράστης, τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία.
Ο Τούρκος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στον νομό περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.
Τι θα μπει στο «καλάθι» στη ΔΕΘ - Γιατί μένουν εκτός 13ος, 14ος μισθός και σύνταξη
Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 ετών
Εμπρηστικές επιθέσεις Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα
Μαριάνα Κατσιμίχα στο ethnos.gr: «Το κράτος άφηνε έναν άνθρωπο να λιμοκτονεί επί πέντε μήνες επειδή ζητούσε τα αυτονόητα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



