Σεισμός τώρα στην Κοζάνη - 4,6 Ρίχτερ οι εκτιμήσεις
Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο «δίνει» τον σεισμό στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:50 την Κυριακή στην Κοζάνη, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 8 χλμ. νότια της Κοζάνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.
Έπειτα από 10 λεπτά, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού, ακολούθησε μία δεύτερη σεισμική δόνηση, ισχύος 3,9 Ρίχτερ.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι «η δόνηση συνοδεύτηκε με βουητό», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής.
Αντίστοιχα, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο «δίνει» τον σεισμό στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική εκτίμηση ήταν 5,1 αναθεωρήθηκε στα 4,9 Ρίχτερ ενώ τελικά επανήρθε και πάλι στα 5,1 Ρίχτερ - 5 χλμ. βορειοδυτικά της Αιανής Κοζάνης, σε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.
100 χρόνια ΠΑΟΚ: Ένας αιώνας ζωής, ένας αιώνας Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων
Επιχείρηση «γαλάζιας» συσπείρωσης: Οι ζυμώσεις, τα επόμενα ραντεβού και η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας
ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες και η νέα πραγματικότητα της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα
Το εικοσαήμερο φιάσκο με τον Λαζαρίδη, οι δημοσκοπήσεις που αποτύπωσαν την δυσαρέσκεια και η παρέμβαση της Ντόρας που «καθάρισε» την ιστορία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




