Στη μάχη της διαχείρισης του προσφυγικού ρίχνεται το ζέπελιν (vid)
Στην υπηρεσία της Frontex για τον έλεγχο των συνόρων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ύστερα από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα ζέπελιν μήκους 35 μέτρων, θα πετάει από αύριο στον ουρανό του Αιγαίου. Στόχος της λειτουργίας του ζέπελιν είναι να δίνει από αέρος εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα των ελληνικών Αρχών για τις μεταναστευτικές ροές αλλά και για τα δίκτυα των διακινητών.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Open TV, Αλέξανδρο Καλαφάτη η διαχείρισή του θα γίνεται από το Λιμενικό, τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία. Το αερόπλοιο φέρει σύγχρονους αισθητήρες, ραντάρ και θερμικές κάμερες, που δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.
Αφού ολοκληρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι δοκιμές των συστημάτων του, πρόκειται να τεθεί σε δοκιμαστική επιχειρησιακή λειτουργία από αύριο και για διάστημα 28 ημερών. Αντιδράσεις υπήρξαν από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σε έξαρση η γρίπη: Ποιους «χτυπά» το στέλεχος Κ – Τι πρέπει να προσέχουμε, ποιοι κινδυνεύουν
«Είμαι ανοιχτός σε όλους τους ελέγχους»: Και τρίτος αγροτοσυνδικαλιστής ελέγχεται από την ΑΑΔΕ
Επιδεινώνεται ο καιρός: Καταιγίδες σήμερα, παγετός από αύριο - Ποιες περιοχές θα δουν χιόνι - Πρόγνωση Μαρουσάκη
Σερβία: 50 άτομα εισέβαλαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Έλληνα αθλητή - Απίστευτες εικόνες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




