Στη μάχη της διαχείρισης του προσφυγικού ρίχνεται το ζέπελιν (vid)
Στην υπηρεσία της Frontex για τον έλεγχο των συνόρων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ύστερα από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα ζέπελιν μήκους 35 μέτρων, θα πετάει από αύριο στον ουρανό του Αιγαίου. Στόχος της λειτουργίας του ζέπελιν είναι να δίνει από αέρος εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα των ελληνικών Αρχών για τις μεταναστευτικές ροές αλλά και για τα δίκτυα των διακινητών.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Open TV, Αλέξανδρο Καλαφάτη η διαχείρισή του θα γίνεται από το Λιμενικό, τη Frontex και την Ελληνική Αστυνομία. Το αερόπλοιο φέρει σύγχρονους αισθητήρες, ραντάρ και θερμικές κάμερες, που δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.
Αφού ολοκληρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι δοκιμές των συστημάτων του, πρόκειται να τεθεί σε δοκιμαστική επιχειρησιακή λειτουργία από αύριο και για διάστημα 28 ημερών. Αντιδράσεις υπήρξαν από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Η σύλληψη Μαδούρο από τον Τραμπ, η στάση της Αθήνας, οι βολές του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνιών στα αεροδρόμια
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος στα αεροδρόμια και οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν
«Η Αμερική πρώτα» του Τραμπ αφορά όλη τη Λ. Αμερική, στοχεύει τη Γροιλανδία και κοιτάει σε Κίνα και Ρωσία
Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




