Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται καύσωνας διαρκείας
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς από αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Την Πέμπτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν:
α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμοί Κελσίου).
β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου).
2. Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν:
α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου).
β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου). Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.
3. Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.
«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



