Φωτιά τώρα Ελαφόνησος: Αναζωπύρωση της φωτιάς - Εκκένωση κάμπινγκ, ξενοδοχείων
Αναζωπυρώθηκε η φωτιά, εκκενώθηκαν προληπτικά το κάμπινγκ του «Σίμου» και τα γύρω ξενοδοχεία. Προς το λιμάνι κατευθύνεται ο κόσμος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού στην Ελαφόνησο, καθώς η φωτιά που καίει από χθες, Σάββατο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Κυριακής. Οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες, σπίτια, αλλά και το κάμπινγκ, ενώ επίγειες κι εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες και προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.
Συγκεκριμένα εκτός του κάμπινγκ και παρακείμενων ξενοδοχείων και σπιτιών, εκκενώθηκε προληπτικά και οικισμός Παναγιά. Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιοι προτίμησαν να μείνουν.
Αυτή την ώρα μεταβαίνει εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι επίγειες δυνάμεις, αλλά και τα εναέρια μέσα ενισχύονται, καθώς η φωτιά καίει πλέον ανεξέλεγκτη.
Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ
Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών
Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι
Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




