Φωτιά στην Εύβοια: Καταστράφηκε το δάσος Natura - Σώθηκαν τέσσερα χωριά
Η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τέσσερα χωριά, ωστόσο στάχτη έγινε το καταφύγιο άγριας ζωής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά στην Κεντρική Εύβοια, καθώς μέσα σε λίγες ώρες απανθρακώθηκε μεγάλο μέρος του πευκοδάσους περιοχής Natura, το οποίο ήταν καταφύγιο άγριας ζωής.
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια. Σε αυτό βοήθησε η έγκαιρη εκκένωση των χωριών, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, που απέτρεψαν τα χειρότερα.
Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Δίρφης - Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια.
Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα.
Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κυρίως με εγκαύματα στα χέρια, ενώ η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στη 16χρονη που μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της στην Κυψέλη
Βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του γιου του Κατρίνη μετά από καταδίωξη - «Κάτσε κάτω»
Αίγιο: Βγήκαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας του μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό - Τι έδειξαν
Στείλτε τον Φραπέ στο Eurogroup:«Δεν θέλω ου!» (Ep12)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



