Φωτιά στην Εύβοια: Καταστράφηκε το δάσος Natura - Σώθηκαν τέσσερα χωριά
Η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τέσσερα χωριά, ωστόσο στάχτη έγινε το καταφύγιο άγριας ζωής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά στην Κεντρική Εύβοια, καθώς μέσα σε λίγες ώρες απανθρακώθηκε μεγάλο μέρος του πευκοδάσους περιοχής Natura, το οποίο ήταν καταφύγιο άγριας ζωής.
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια. Σε αυτό βοήθησε η έγκαιρη εκκένωση των χωριών, αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, που απέτρεψαν τα χειρότερα.
Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Δίρφης - Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια.
Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα.
Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κυρίως με εγκαύματα στα χέρια, ενώ η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.
Τραμπ: «Είχα μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν» - Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση με Ζελένσκι
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο μύθος, η επανάσταση και οι σκιές πίσω από το απόλυτο σύμβολο του σεξ
Οι μεγαλύτερες απορίες των Ελλήνων το 2025 σύμφωνα με τη Google – Αυτά τα γεγονότα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον
Σοκαριστική στιγμή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο γκολκίπερ του Σουδάν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



