Η Ελένη Ζαρούλια απολογείται (eurokinissi)

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ζαρούλια: Πολιτική δίωξη, οι ξένοι φέρνουν αρρώστιες

Τελευταία Ενημέρωση
Ελένη Ζαρούλια και Αντώνης Γρέγος απολογήθηκαν για τη σχέση τους με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Σε μια εικοσάλεπτη απολογία η Ελένη Ζαρούλια έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και, κρατώντας αποστάσεις από ρατσιστικές αναφορές που έχουν κάνει κατά καιρούς μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε απλώς σύζυγος του αρχηγού.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντά μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο» ήταν η πρώτη δήλωσή της μόλις κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Είστε μέλος;
Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένειά μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.
Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;
Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες, γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.
Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με τον νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;
Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;
Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα, είσαι υπάνθρωπος, είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος, ή Γερμανός.
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;
Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;
Πρόεδρος: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;
Κατηγορούμενη: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

«Τη δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο, ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε» ανέφερε στο δικαστήριο σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα.

Στη συνέχεια, σε ένα παραλήρημα που ξεκίνησε από μια χαρακωμένη κοπέλα και έφτασε στη Σεμίνα Διγενή και τις εκπομπές της, η Ελένη Ζαρούλια υποστήριξε ότι από το 1980 και μετά έχουν χρεωθεί πολλές ιστορίες σε ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αθωώθηκαν ή δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης.

Γρέγος: «Είμαι κατηγορούμενος επειδή ήμουν βουλευτής»

Προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα» δήλωσε ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος, που βαρύνεται με το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος, που είναι υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, ενώ δεν βρήκε «ακραίους» στον χώρο της Χρυσής Αυγής, αλλά σε αριστερές οργανώσεις. «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής, που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου» είπε στο δικαστήριο.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν παραμένει πολιτικά στον ίδιο χώρο, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Παλιότερα είχα στηρίξει το ΛΑΟΣ όπως και πολλοί άλλοι γιατί ήταν ένα πατριωτικό κόμμα. Ακόμα βρίσκομαι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν στη σκευωρία αυτή».

Στην επισήμανση της έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδικαστέο» το γεγονός, «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό.».

Πρόεδρος: Ποια η θέση σας για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορούμενος: Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου.
Πρόεδρος: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;
Κατηγορούμενος: Δεν συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο χρυσαυγίτες.
Πρόεδρος: Δηλαδή, αυτός ήταν ο λόγος που δεν το κάνατε;
Κατηγορούμενος: Όχι, δεν θα το έκανα όπως και να έχει. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη πράξη, σίγουρα δεν θα το έκανα από μικροφώνου.
Πρόεδρος: Για τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια» ή «αποβράσματα» τι έχετε να πείτε;
Κατηγορούμενος: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.

«Εγώ καταδίκαζα κάθε βίαιη ενέργεια. Είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσής Αυγής δεν συλλαμβανόταν ποτέ κανείς. Για τη δολοφονία των δύο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε» είπε στο δικαστήριο ο Αντώνης Γρέγος, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις βίαιες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ως προς το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι γνώριζε μόνο αυτό που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και κανένα άλλο. «Θεωρώ ότι αν υπάρχει άλλο καταστατικό είναι άκυρο. Εφόσον υπάρχει καταστατικό με σφραγίδα που αναγνωρίζουν οι Αρχές, αυτό αναγνωρίζω και εγώ» σχολίασε.

Ερωτώμενος για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξένισε η δήλωση. «Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα, με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως, τελικά, είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε τη δολοφονία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ