Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ένας άνδρας με έμφραγμα - Πρώτες βοήθειες σε 300 δρομείς
Το αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκε, αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή τον 42χρονο Κενυάτη δρομέα Τζον Κιπκορί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μέσα στο γενικότερο κλίμα γιορτής και χαράς, το οποίο και εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής 10/11 ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας υπήρξαν και κάποιες άσχημες στιγμές. Συγκεκριμένα παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε 300 άτομα, που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά είτε ορθοπεδικά προβλήματα. Δεκαεπτά εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη.
Μεταξύ αυτών υπήρχε και ένας άνδρας 50 ετών που υπέστη έμφραγμα και υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική επέμβαση. Ακολούθως μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Άλλος ένας δρομέας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, κάποιοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και άλλοι στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Το αθλητικό γεγονός ολοκληρώθηκε, αναδεικνύοντας μεγάλο νικητή τον 42χρονο Κενυάτη δρομέα Τζον Κιπκορί. Ο αθλητής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο 2 ώρες, 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης Φελισιέν Μουχιτίρα με χρόνο 2:16.43 και τρίτος ο Έλληνας Κωνσταντίνος Γκελαούζος με χρόνο 2:19:02.
Να σημειωθεί ότι ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας κατέρριψε και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες.
Τι φέρνει το 2026 στα οικονομικά των νοικοκυριών - Τα καλά και τα κακά νέα για τους εργαζόμενους
Επίθεση δημάρχων κατά της κυβέρνησης για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών - Τι ζητούν
Οι λεπτομέρειες της αναθεωρημένης σύμβασης με την Hellenic Train - Οι αλλαγές και το αεροπορικό μοντέλο στα εισιτήρια
Μπλόκα αγροτών: Οι σκέψεις για απόβαση χιλιάδων τρακτέρ στην Αθήνα και το plan b της κυβέρνησης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




