Συνελήφθησαν για 1η φορά Έλληνες που αγόρασαν πλαστά χαρτονομίσματα στο Dark Web
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πλαστά χαρτονομίσματα αγόρασαν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (DarkWeb) ένας 39χρονος και μία 52χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονική Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ύστερα από κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση που έλαβε χώρα σε πολλές χώρες για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και πουλούσε πλαστά χαρτονιμίσματα, μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.
Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από τη Europol για τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο Ελλήνων που φέρονταν να έκαναν συναλλαγή με το κύκλωμα. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι τους στην Καλαμαριά. Τα ίχνη των Ελλήνων βρέθηκαν αρχικά από τις Αρχές της Πορτογαλίας.
Αναλυτικότερα, στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα 10 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα, δηλαδή, ήταν συνολικής αξίας 1.520 ευρώ.
Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.
Ένας μοναχός, με τίμημα τη ζωή του, δίνει τέλος στις μονομαχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
Πρώτη φορά αλλαγή χρόνου στα μπλόκα για τους αγρότες - Το «ούτε βήμα πίσω» και η κρίσιμη σύσκεψη των Μαλγάρων
Χιονισμένη Πρωτοχρονιά σε πολλές περιοχές της χώρας - Πού θα μείνει κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος
Με λάμψη υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2026: Πυροτεχνήματα, drones, συναυλίες και χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




