Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το Open TV επέστρεψε για πολλοστή φορά στην περιοχή. Τα αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως οι πληγές, οι ζημιές και οι μνήμες παραμένουν ανεξίτηλες.
«Το σπίτι μου είναι κλειστό. Χάλια αδιόρθωτα» λέει στην κάμερα του Open TV μία ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής. «Η οικογένειά μου είναι φτωχή και δεν έχω από πουθενά βοήθεια» προσθέτει. Η περιοχή της Μάνδρας έχει νεκρώσει. Τα μισά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο, ενώ τα χρήματα της αποζημίωσης που έλαβαν οι επαγγελματίες δεν έφτασαν ούτε για τα βασικά.
Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά
Οι μπουλντόζες συνεχίζουν να δουλεύουν στη Μάνδρα καθώς τα αντιπλημμυρικά δεν έχουν τελειώσει. Ωστόσο δύο χρόνια μετά την φονική πλημμύρα κάθε φορά που βρέχει οι κάτοικοι φοβούνται και νιώθουν ανασφαλείς στα σπίτια τους. Η νέα τοπική αρχή δρομολογεί τις ενέργειες για νέες τεχνικές μελέτες και αποζημιώσεις.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.