Ανέτοιμο είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, κάτι που έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό το βράδυ της Πέμπτης, όταν στο ΑΧΕΠΑ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για ύποπτο περιστατικό, το οποίο, ωστόσο, αποδείχθηκε αρνητικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν υπάρχει χώρος για να αντιμετωπιστεί επαρκώς το περιστατικό, αφού οι δύο ειδικοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης βρίσκονται στη Παθολογική κλινική χωρητικότητας 56 κλινών, ενώ σε κάθε εφημερία εισάγονται περίπου 75 ασθενείς με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.
Το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο του ΤΕΠ, εξετάστηκε και μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους της Παθολογικής κλινικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν φορούσαν τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.
Παράλληλα, κατά την ΠΟΕΔΗΝ οι ειδικοί θάλαμοι της παθολογικής κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, ως όφειλαν με βάση τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Η Παθολογική κλινική έχει τρεις νοσηλευτές στη βάρδια. Με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι ελάχιστο και για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, παραδέχτηκε ότι οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής Κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, επεσήμανε, ωστόσο, ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στο 100% και ότι όλα έγιναν, έτσι όπως έπρεπε να γίνουν.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.