Γιάννης Κωνσταντάτος
Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης Ελληνικού» ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Το εννιαμελές συμβούλιο προέκυψε ύστερα από προτάσεις του δήμου Ελληνικού, του δήμου Γλυφάδας, του δήμου Αλίμου, των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.”

Ορίστηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τον Φορέα διαχείρισης του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.

Το εννιαμελές συμβούλιο προέκυψε ύστερα από προτάσεις του δήμου Ελληνικού, του δήμου Γλυφάδας, του δήμου Αλίμου, των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.”

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης πρότεινε τρία μέλη με τους αναπληρωματικούς τους, καθώς το 90% της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί στα χωροταξικά και διοικητικά του όρια και από ένα μέλος με τον αναπληρωματικό του, οι άλλοι συμμετέχοντες.

Πρόεδρος ορίστηκε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ως μοναδική πρόταση από τους τρεις δήμους (για τη θέση του προέδρου προτείνουν οι δήμοι και αποφασίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών).

1. Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης του Βελισσαρίου, με αναπληρώτριά του την Αναστασία Σιμητροπούλου, Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου.

2. Γεώργιος Πετράς, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Ιορδάνη Εφραιμίδη πρώην Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

3. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης, ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Αβαρκιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

4. Θεόδωρος Χαύτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Ραμαντζά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

5. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γλυφάδας, ως μέλος αυτού, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Νιτσιόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Γλυφάδας.

6. Ελένη Πατσαρίνου, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, με αναπληρώτρια την Ελένη Οικονόμου, συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών.

7. Κωνσταντίνος Κλώνης, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με Α΄ βαθμό, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εποπτευομένων Φορέων του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρώτρια την Ασπασία Κωστοπούλου υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με Α΄ βαθμό, Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Τακτικού Προϋπολογισμού και Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Οικονομικών

8. Δημήτριος Τσιλιμίγκας, εντεταλμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.” Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ως μέλος με αναπληρώτρια του την Σουλτάνα Σπυροπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ” και Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ.

Σκοποί του Φορέα

Ανάμεσα στους ιδρυτικούς σκοπούς του Φορέα είναι οι εξής:

1α. Η διαχείριση και διαρκής λειτουργία ή ετοιμότητα σε λειτουργία όλων των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του Ακινήτου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της διοίκησης λειτουργιών, της συνήθους τακτικής και έκτακτης συντήρησης αυτών και κάθε άλλης σχετικής υπηρεσίας, εξαιρουμένης της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής (ΜΠΠΑ) και β) η αποκλειστική είσπραξη και διαχείριση οποιωνδήποτε ανταποδοτικών τελών και αναλόγων χρεώσεων.

2. Αποστολή του φορέα αποτελεί η επίτευξη της διατήρησης συγκεκριμένου επιπέδου υπηρεσιών, καθώς και η βάσει ποιοτικών προδιαγραφών συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού, όπως αυτές πρόκειται να αποτυπωθούν στην προβλεπόμενη συμφωνία, που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

3. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προς εκπλήρωση του σκοπού του, ο φορέας δύναται να προβαίνει κατ' εφαρμογή της ισχύουσας εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και βάσει της τήρησης των αρχών της διαφάνειας, της δημοσιότητας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης:

α) στην υλοποίηση όλων των σχετικών δράσεων, έργων και εργασιών που αναφέρονται στον ανωτέρω σκοπό του.

β) στη σύναψη συμβάσεων προμηθειών του πάσης φύσεως εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του και παροχή των παρεχομένων υπ' αυτού υπηρεσιών.

γ) στη σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και λήψης υπηρεσιών.

δ) στην ανάθεση εκπόνησης μελετών.

unnamed-2.jpg

ε) στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και μνημονίων συνεργασίας.

στ) στη συνεργασία με τους ΟΤΑ, με σκοπό την εναρμόνιση προδιαγραφών έργων και προμηθειών, για τη σύγκλιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Ακινήτου και των ΟΤΑ.

4. Την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας με τους ΟΤΑ του Ακινήτου για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και ενεργειακών θεμάτων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αστική αναβάθμιση.

* Πόροι και έσοδα του Φορέα θα συνιστούν:

α) Η επαρκής χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών για την υλοποίηση του σκοπού του,

β) Κάθε άλλο έσοδο από την πραγματική παροχή υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση του σκοπού του,

γ) Χρηματοδοτήσεις, δωρεές, εισφορές, χορηγίες, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, καταπιστεύματα και κάθε άλλο έσοδο από κρατική ή ιδιωτική πηγή, ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους εθνικούς ή διεθνείς οργανισμούς,

δ) Υπαγωγή και χρηματοδότηση του Φορέα σε προγράμματα ενισχύσεων που προβλέπονται για επενδύσεις σε σχετικές υποδομές και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας ή/και φυσικών πόρων

ε) Ποσά προερχόμενα από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι ΟΤΑ α΄ βαθμού, στην περιφέρεια των οποίων κείται το ακίνητο, τα οποία αντιστοιχούν σε ανταπόδοση υπηρεσιών του Φορέα προς τον δημότη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

600€ για 6 μέρες με αεροπορικά και διαμονή με πρωινό: Το ταξίδι- όνειρο στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα που κοστίζει όσο 1 σαμπάνια στη Μύκονο (Pics)
600€ για 6 μέρες με αεροπορικά και διαμονή με πρωινό: Το ταξίδι- όνειρο στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα που κοστίζει όσο 1 σαμπάνια στη Μύκονο (Pics)
600€ για 6 μέρες με αεροπορικά και διαμονή με πρωινό: Το ταξίδι- όνειρο στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα που κοστίζει όσο 1 σαμπάνια στη Μύκονο (Pics)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ