Μετανάστες περνούν με βάρκες στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια
Άνδρες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Τουρκίας και ετοιμάζονται να περάσουν από τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια και το Αϊβαλί στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Την Παρασκευή μια ομάδα προσφύγων, πιθανότατα από το Αϊβαλί, πέρασε στις Σκάλες Συκαμιάς, ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρωί δείχνουν περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.
Το πρακτορείο IHA μετέδιδε πως άλλοι 160 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στο Δεκελί -μεταξύ Αϊβαλιού και Σμύρνης- απέναντι από τη Μυτιλήνη. Την ίδια ώρα, οι άνδρες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.
Σε βίντεο που δημοσίευσε το CNN Turk μια ομάδα ανθρώπων να επιβιβάζεται σε φουσκωτές λέμβους με προορισμό ελληνικά νησιά.
Ελληνοτουρκικά: Φόβοι για νέα κλιμάκωση των σχέσεων το καλοκαίρι - Γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες θερμού επεισοδίου
Κυκλοφοριακό: Μετρό και σχεδιασμό ζητούν οι δήμαρχοι πριν «κλειδώσει» η Αθήνα - Επιστρατεύονται εθελοντές των δήμων εναντίον... βανδάλων
Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον Τσίπρα: Το δίλημμα της κάλπης και η επιχείρηση συσπείρωσης
Η μήνυση του Ανδρουλάκη στον Άδωνι, το μπέρδεμα που προκάλεσε η Κουφονικολάκου στον ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώτοι επίδοξοι πολιτευτές του Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




