Γιώργος Σουρβίνος: Ο κορονοϊός στη χώρα μας οδεύει με αναμενόμενο σχετικά ρυθμό
"Ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα" τόνισε ο καθηγητής ιολογίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο καθηγητής κλινικής ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV και και κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών. "Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις βλέπουμε ότι ο κορονοϊός στη χώρα μας οδεύει με αναμενόμενο σχετικά ρυθμό και δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλη έκταση. Αυτό είναι μία πολύ καλή ένδειξη, από την άποψη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν" ανέφερε αρχικά.
Ακόμη πρόσθεσε πως "υπάρχει ένας αριθμός κρουσμάτων που δεν μπορεί ακόμα να ταυτοποιηθεί είτε με κάποια μετακίνηση σε ταξίδι είτε με συγκεκριμένη επαφή με κάποιο κρούσμα αλλά και αυτό είναι κάτι που το μελετάει η ειδική επιτροπή". "Ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα, ο αριθμός των 55 "ορφανών" κρουσμάτων δεν είναι μεγάλος και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αναλογία 1 προς 10 στα κρούσματα και τους φορείς οι οποίοι υπάρχουν στην κοινότητα και δεν τους έχουμε διαγνώσει" συμπλήρωσε ο κ. Σουρβίνος.
"Τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα ανήκουν σε μία ευαίσθητη ομάδα καθώς μπορεί να λαμβάνουν θεραπείες όπως κορτιζόνη, ή βιολογικούς παράγοντες. Επίσης μπορεί να έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα όπως καρδιοαναπνευστικό άρα χρειάζονται και αυτά προστασία και ιδιαίτερη προσοχή. Τέλος τα άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό ορθώς πρέπει να ενταχθούν σε 14ημερη καραντίνα" κατέληξε ο καθηγητής ιολογίας.
Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα
Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



