Κορονοϊός: Ξεκινούν τεστ κατ’ οίκον από 500 Κινητές Μονάδες Υγείας
Αποτελεί κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Από την ερχόμενη Τετάρτη -με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας- ξεκινούν επισκέψεις κατ’ οίκον για τον κορονοϊό από 500 ειδικές μονάδες.
Αυτό θα γίνει μέσα από ένα κονδύλι, περίπου, 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αποστολή των Κινητών Ομάδων είναι για κατ' οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας. Αντίστοιχα η λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορονοϊού Covid-19 αποτελεί διαδικασία που χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την αποφυγή διάδοσης του ιού στην επόμενη φάση. Τη στιγμή, δηλαδή, κατά την οποία θα αρχίσουν να αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.
Εκτός από την ενεργοποίηση αυτών των Κινητών Ομάδων, με προσωπικό που θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα, συνθέτοντας έτσι ένα πλαίσιο άμεσης δράσης, στη μάχη κατά της πανδημίας.
Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα
Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



