• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών - Πάνε για κλιμάκωση, τι προτείνουν για τα Χριστούγεννα«Καμπανάκι» ΟΣΕ για το τμήμα ΣΚΑ - Οινόη: Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός θραύσεων - Συνεχείς οι βλάβες και οι καθυστερήσεις στον ΠροαστιακόΙστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Το YouTube αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης από το 2029 έως το 2033Ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ ότι τον παρακολουθούσαν μέσω Predator
δημοφιλές τώρα: Λεωφορεία: Οι οδηγοί γυρνούν την πλάτη στην ΟΣΥ - Ελάχιστες οι αιτήσεις και νέα παράταση στην...
Homepage ┋   Fashion & Design   ┋   14.12.2023 06:45 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα άρωμα📌 Καλπάζει η βιομηχανία των luxury goods

Μία περίουσια για μερικές σταγόνες: Ποια είναι τα ακριβότερα αρώματα στον κόσμο και ποιοι τα αγοράζουν;

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Μπουτίκ του οίκου Bulgari (Associated Press)
Μπουτίκ του οίκου Bulgari (Associated Press)

Μία περιουσία είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι λάτρεις των πανάκριβων αρωμάτων και τον luxury ειδών, καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και στο χρηματιστήριο της μόδας και της ευζωίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα άρωμα

Στα 435.000 δολάρια πωλείται το Imperial Majesty του Clive Christian – ποσό που το κατατάσσει πρώτο στη λίστα με τα ακριβότερα αρώματα στον κόσμο.

Από αυτό, παράγονται μόλις 10 μπουκαλάκια τα οποία μπορούν να παραγγείλουν μόνο οι πελάτες του οίκου. Μάλιστα, 7 από ταυτά τα μπουκαλάκια είναι ήδη έτοιμα για τους αντίστοιχους ζάμπλουτους πελάτες που τα έχουν παραγγείλει, ενώ 3 εξ΄αυτών έχουν κρατηθεί για λόγους marketing από τον οίκο.

Όπως σημειώνεται, το ίδιο το μπουκάλι είναι από γυαλιστερό κρύσταλλο και στο χρυσό κολάρο 18 καρατίων, φωλιάζει ένα λευκό διαμάντι πέντε καρατίων. Τόσο πολύτιμο είναι το μπουκάλι που φτιάχτηκαν μόλις δέκα από αυτά. Τα επτά αγοράστηκαν από ιδιώτες συλλέκτες και 3 περιοδεύουν στον κόσμο ως μέρος της ειδικής συλλογής του Clive Christian.

Καλπάζει η βιομηχανία των luxury goods

Την ίδια στιγμή, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των luxury goods βλέπουν κάθε χρόνο κατακόρυφη αύξηση των κερδών τους. Το μπουκάλι του πολυπόθητου -για τους ελάχιστους αυτού του κόσμου που έχουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματά τους λυμένα- αρώματος, έχει χωρητικότητα 500 ml. Για τις μικρότερες συσκευασίες, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 600 και 2.000 ευρώ.

Ο ίδιος οίκος διαθέτει ένα ακόμα άρωμα, περίπου στα 225.000 δολάρια το μπουκάλι, το οποίο, μάλιστα, περιέχει μόλις 30 ml και αποτελεί και το μοναδικό μπουκάλι που έχει πάρει την άδεια και επίσημα να επιδεικνύει το εμβληματικό στέμμα της Βασίλισσας Βικτώριας.

Και ο οίκος Bulgari, όμως, έχει το δικό του uberpremium άρωμα, με το Opera Prima να πωλείται στην τιμή των 235.000 δολαρίων, τα 75 ml. Το άρωμα, που κυκλοφόρησε το 2014, περιγράφεται ως ένα, «πλούσιο άρωμα που μαγεύει με τη φρουτώδη ουσία του, που τονίζεται από τις έντονες νότες της λεμονιάς και του άνθους πορτοκαλιάς. Η οπτική γοητεία του αρώματος είναι εξίσου δελεαστική. Σχεδιασμένο από τον Ιταλό λάτρη του γυαλιού Venini, η πολυτελής φιάλη διαθέτει πινελιές κιτρίνης, αμέθυστου και διαμαντιών»

Το Million του Paco Rabane στην luxury εκδοχή του φτάνει τα 57.000 δολάρια, τα 100 ml ενώ για 200ml του VI Gianni Vive Sulman, οι A- listers καλούνται να πληρώσουν 89.000 δολάρια.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών - Πάνε για κλιμάκωση, τι προτείνουν για τα Χριστούγεννα

«Θέλω να βγει η αλήθεια»: 21χρονος τραγουδιστής κατέθεσε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη για ασελγείς πράξεις

«Μου είπε αν είμαι μάγκας να το πιω»: Συγκλονίζει η μητέρα του 9χρονου που κατανάλωσε ψυχοφάρμακο ως challenge

«Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται σε σπηλιές για να γλιτώσουν από τον υπερτουρισμό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • αρώματα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr