• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμιαΙσχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Κρήτη: Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Homepage ┋   Fashion & Design   ┋   29.03.2024 15:30
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Νέα εποχή για τον οίκο Valentino

Alessandro Michele: Ο νέος διευθυντής δημιουργικού του Valentino

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Αλεσάντρο Μικέλε και Florence (Copyright: Instagram)
Αλεσάντρο Μικέλε και Florence (Copyright: Instagram)

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθυντής δημιουργικού του Valentino, Πιερπάολο Πιτσόλι (Pierpaolo Piccioli) αποχωρεί μετά από 25 χρόνια, ο ιταλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, τον Αλεσάντρο Μικέλε (Alessandro Michele).

Ο Ιταλός σχεδιαστής θ' αναλάβει τα ηνία από τις 2 Απριλίου και θα παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Ως εκ τούτου, ο βετεράνος του κλάδου θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο.

Σε δήλωση στον Τύπο, ο Μικέλε είπε για τον διορισμό του: «Είναι απίστευτη τιμή. Νιώθω την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε έναν Οίκο Υψηλής Ραπτικής που έχει τη λέξη "ομορφιά" χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

View this post on Instagram

Ο Ιταλός σχεδιαστής διορίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Valentino, Γιάκοπο Βεντουρίνι, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Gucci, όπου ο Μικέλε υπηρέτησε ως δημιουργικός διευθυντής για αρκετά χρόνια.

Νέα εποχή για τον οίκο Valentino

Σε ανακοίνωση ο Βεντουρίνι, πρώην αντιπρόεδρος προώθησης προϊόντων και παγκόσμιων αγορών του Gucci, δήλωσε «ενθουσιασμένος» που θα συνεργαστεί ξανά με τον Μικέλε προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι η επανερμηνεία των κωδίκων ραπτικής του οίκου και της κληρονομιάς που δημιουργήθηκε από τον Βαλεντίνο Γκαραβάνι σε συνδυασμό με το εξαιρετικό όραμα του Αλεσάντρο θα μας φέρουν στιγμές μεγάλης συγκίνησης και θα μεταφραστούν σε ακαταμάχητα επιθυμητά αντικείμενα».

Με την ένταξή του στον οίκο, ο Μικέλε θα εξερευνήσει τα αρχεία του δεκαετιών για να αρχίσει να χτίζει την εκδοχή του για το brand. «Η πρώτη μου σκέψη πηγαίνει σε αυτή την ιστορία: στον πλούτο της πολιτιστικής και συμβολικής της κληρονομιάς, στην αίσθηση του θαύματος που δημιουργεί συνεχώς, στην πολύτιμη ταυτότητα που χαρίστηκε με την πιο θυελλώδη αγάπη των ιδρυτών του, Βαλεντίνο Γκαραβάνι και Τζιανκάρλο Τζαμέτι» δήλωσε στο Vogue.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε ανέλαβε χρέη δημιουργικού διευθυντή της Gucci τον Ιανουάριο του 2015 και χάρη σε αυτόν το brand απέκτησε μια εντελώς νέα αισθητική. Τα έσοδα του οίκου σχεδόν τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κατά καιρούς, οι τριμηνιαίοι ρυθμοί ανάπτυξης προσέγγισαν το 50%, αναφέρει το BoF.

«Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος» είχε γράψει, μεταξύ άλλων, ο σχεδιαστής στα social media όταν ανακοινώθηκε η αποχώρησή του.

View this post on Instagram

Ωστόσο, ο οίκος κατέγραψε υποτονική ανάπτυξη σε σύγκριση με άλλα brands του ομίλου. Το «Women's Wear Daily», επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο Mισέλ απέτυχε ν' ανταποκριθεί στο αίτημα του πρόεδρου της Kering να «ξεκινήσει μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων

«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους

Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • σχεδιαστής μόδας
  • Gucci
  • ειδήσεις τώρα
  • μόδα
  • Aλέσαντρο Mισέλ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr