Huracan: Ένα ιαπωνοπερουβιανό bar-restaurant ανοίγει στη Γλυφάδα
Από τις πρώτες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα κι έχει σκοπό να ταξιδέψει τους Αθηναίους με τις γεύσεις του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Έχει πάρει το όνομα ενός θεού των Μάγιας που διαφέντευε ανέμους, τυφώνες και θύελλες, του Huracan, θα πρωτοανοίξει τις πόρτες του στις 25 Μαΐου, την ημέρα που ξεκινούν να επαναλειτουργούν οι χώροι της εστίασης, και θα σερβίρει ιαπωνοπερουβιανό φαγητό και ποτό σε έναν γλυφαδιώτικο κήπο με πέτρα, μπαμπού και βουκαμβίλιες. Την κουζίνα του νέου εστιατορίου και μπαρ έχει αναλάβει ο Θάνος Στασινός, ένας σεφ που κινείται πολύ επιτυχημένα, εδώ και χρόνια, στο πεδίο της Νikkei κουζίνας, μιας κουζίνας που δένει δύο μαγειρικές κουλτούρες ‒ των αυτοχθόνων πληθυσμών και των Ιαπώνων μεταναστών που έφτασαν στο Περού στα τέλη του 19ου αιώνα για να δουλέψουν στις φυτείες του ζαχαροκάλαμου.
Το Ηuracan δίνει ραντεβού σ’ όσους αγαπούν τα σεβίτσε και τα τιραντίτο αλλά και το σούσι – όχι ότι όσοι καθίσουν σε κάποιο από τα τραπέζια του δεν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και εξίσου ενδιαφέροντα πιάτα με κρέας, πάντα με λατινοαμερικάνικες αναφορές– στη λεωφόρο Ποσειδώνος (εκεί όπου βρισκόταν παλιότερα το ΜoMix της Γλυφάδας). Τη διακόσμηση του χώρου, που συνδυάζει τον περουβιανό μαξιμαλισμό με τη λιτή μοντέρνα ιαπωνική αισθητική, υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας, ενώ στο μπαρ η Πένη Αγριμανάκη προτείνει μια σειρά από κοκτέιλ που σε ταξιδεύουν, με τη σειρά τους, μέχρι το Περού.
Huracan Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ.: 2108940080, Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 19.00 έως τη 1.00
Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή συγκάλυψης - Κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς θυμάτων
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 159 «όχι» - Το χρονικό της σκληρής αντιπαράθεσης
Συναγερμός στα ΚΤΕΛ του Κηφισού: Ένας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς - Όσα έγιναν
Αυτή είναι η πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης - Το 97% των κατοίκων της σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από εστίες πράσινου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr