Τα πιο γευστικά στρούντελ μήλου που φτιάξατε ποτέ!

Τα πιο γευστικά στρούντελ μήλου που φτιάξατε ποτέ!

Θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά της ώρας για να προετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή, ενώ το ψήσιμο θα σας πάρει περίπου 45 λεπτά

Υλικά

  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. 
  2. Ανακατέψτε τα μήλα με την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό, τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Σε ένα μικρό τηγάνι τοποθετείτε τα ¾ από το βούτυρο και τηγανίζετε τα ψίχουλα από τις φρυγανιές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μήλων και αφήστε για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Βουτυρώνουμε με το πινέλο τα φύλλα κρούστας τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια προσθέστε τη γέμιση κατά μήκος της ζύμης και κυλήστε τη ζύμη για να περικλείσετε το γέμισμα. Στερεώστε τα άκρα και βουρτσίστε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Σερβίρεται και με παγωτό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ