Cultivos Coffee, το νέο εγχείρημα της Taf

Cultivos Coffee, το νέο εγχείρημα της Taf

Είναι μικρό, λιτό, διακοσμημένο σε γήινες αποχρώσεις, έχει οικολογικές ανησυχίες και εστιάζει στον καλό ποιοτικό καφέ.

Με τον Γιάννη Ταλούμη έχουμε κάνει αμέτρητες κουβέντες πάνω από φλιτζάνια espresso. Ανήκει σ’ εκείνους τους πρωτοπόρους που πριν από μερικά χρόνια έβαλαν στη ζωή μας το λεγόμενο «τρίτο κύμα του καφέ», ένα κίνημα που προωθεί την κουλτούρα του specialty coffee (ποιοτικός καφές, στη γλώσσα των baristi).

Είναι ένας άνθρωπος που δεν σταματάει να ταξιδεύει αναζητώντας τις ιδανικές σοδειές, κι ένας από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχημένης εταιρείας Taf. Χαμηλών τόνων, μετρημένος στις κουβέντες του, ευγενής, δεν παύει να γεννά φρέσκες ιδέες. Όπως αυτή του Cultivos Coffee shop.

cultivos1.jpg

Αυτό το νέο εγχείρημα της Taf, το οποίο επιδιώκει να πάει ένα βήμα παραπέρα το κατάστημα του καφέ, άνοιξε πρώτα στον Άγιο Στέφανο. Αφού έκανε τους πειραματισμούς του, πέρασε όλες τις... παιδικές ασθένειες κι ανδρώθηκε, πήρε το ρίσκο να ανοιχθεί σε ακόμα μία γειτονιά εκτός κέντρου, στη Νέα Σμύρνη. Το σημείο όπου εγκαταστάθηκε δεν είναι εύκολο, μια και έχει να ανταγωνιστεί τα πολυάριθμα καφέ της περιοχής και ιδιαίτερα εκείνα της πλατείας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Όμως, παίζει με πλεονέκτημα. Τον καφέ της Taf, έναν από τους καλύτερους ποιοτικούς καφέδες που μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά, αλλά και το Modbar, τη ντιζαϊνάτη εσπρεσομηχανή της La Marzocco, την οποία χρησιμοποιεί. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο ότι, παρά τον όγκο της, εμείς βλέπουμε μόνο κάτι που μοιάζει με… βρύση. Εκεί «κουμπώνει» το κλείστρο με τον καφέ, ενώ το τεράστιο μπόιλερ της δεν είναι σε κοινή θέα.

cultivos2.jpg

Περνώντας στον καφέ που θα δοκιμάσετε, τα πράγματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εκτός από το ισορροπημένο blend Pianeta (ένα χαρμάνι που μπλέκει κόκκους από τη Γουατεμάλα, τη Βραζιλία και την Κολομβία), το οποίο βρίσκετε καθημερινά στους μύλους άλεσης του Cultivos, μπορείτε να δοκιμάσετε και καφέδες single estate (μοναδικής προέλευσης) – έτσι αποκαλούνται οι καφέδες εκείνοι που προέρχονται από μία μόνο φάρμα. Αυτή την περίοδο διαθέτουν δύο διαφορετικούς από την Κόστα Ρίκα: τον γλυκόπιοτο, με το πολύ δυνατό άρωμα, Cheri Bota και τον λίγο πιο έντονο σε οξύτητα Esperanza, με γεύσεις από κόκκινα φρούτα.

O νέος ένοικος της οδού Ομήρου διαφέρει και σε κάτι ακόμα από τις κοινές καφετερίες: διαθέτει οικολογική συνείδηση. Πέρα από το ότι οι καφέδες του προέρχονται από φάρμες που ασκούν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σε κάθε στάδιο, το λιτό, σουηδικού τύπου σκηνικό του, σε γήινες αποχρώσεις, βασίζεται σε υλικά που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και είναι ανακυκλώσιμα. Τέλος, διαθέτει και μια μικρή βιτρίνα-ψυγείο όπου θα βρείτε, εκτός από μπάρες δημητριακών, γλυκά, σαλάτες –σε γυάλινα βαζάκια– και αλμυρά σνακ τα οποία φτιάχνουν καθημερινά.

Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109358754

Κείμενο: Βασίλης Δημαράς

Πηγή: Eatme Μαρτίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

00-cover-final.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ