Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαγειρεύουμε ρεβίθια με σπανάκι και αρωματικά χόρτα

Μαγειρεύουμε ρεβίθια με σπανάκι και αρωματικά χόρτα

Τελευταία Ενημέρωση
Ένα πλούσιο σε γεύσεις κι αρώματα πιάτο, ανοιξιάτικο και νηστίσιμο.

Οι λόγοι για τους οποίους νηστεύουμε διαφέρουν. Άλλοι ακολουθούν τους νηστίσιμους κανόνες κατά γράμμα, άλλοι απέχουν από συγκεκριμένες τροφές, ενώ κάποιοι βρίσκουν σ’ αυτές τις μέρες μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, ας μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο και θρεπτικό. 

Ρεβίθια με σπανάκι και αρωματικά χόρτα

Χρόνος: 30 λεπτά συν τον χρόνο βρασμού των ρεβιθιών, περίπου 2,5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς

1.200 γρ. σπανάκι και άλλα χόρτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. γλυκάνισο, τριμμένο

60 γρ. κράνμπερις (προαιρετικά)

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

½ μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι καυκαλήθρες (μόνο τα φύλλα)

1 ματσάκι μυρώνια

λίγο φρέσκο δυόσμο

50 ml λευκό, ξηρό κρασί

χυμό από 1 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια με τη δάφνη και νερό και τα βράζουμε περίπου για μία ώρα (ανάλογα με το αν είναι φετινής εσοδείας ή περσινής), μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε το νερό, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, κρατώντας λίγο για το τελείωμα, και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο και, 2 λεπτά αργότερα, ρίχνουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα κράνμπερις, αν τα χρησιμοποιήσουμε, και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Πηγή: Eatme Απριλίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

eatme_exof_6_small.jpg
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ