Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε ταραμοκεφτέδες με «μαγιονέζα» αβοκάντο

Φτιάχνουμε ταραμοκεφτέδες με «μαγιονέζα» αβοκάντο

Τραγανοί και νόστιμοι, είναι ωραία ιδέα για το νηστίσιμο τραπέζι.

Oι λόγοι για τους οποίους νηστεύουμε διαφέρουν. Άλλοι ακολουθούν τους νηστίσιμους κανόνες κατά γράμμα, άλλοι απέχουν από συγκεκριμένες τροφές, ενώ κάποιοι βρίσκουν σ’ αυτές τις μέρες μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, ας μαγειρέψουμε κάτι πρωτότυπο και θρεπτικό. 

Ταραμοκεφτέδες με νηστίσιμη «μαγιονέζα» αβοκάντο

Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 20 κεφτέδες)

1 κ.σ. ούζο

150 γρ. λευκό ταραμά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια του

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

πιπέρι

Για τη «μαγιονέζα»

3 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα

1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. worcester sause

χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

κόκκινο πιπέρι

2 κ.σ. ηλιέλαιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε τον ταραμά με το ούζο για να αραιώσει. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον μάραθο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τόσο νερό, ώστε να δημιουργηθεί ένας σφιχτός χυλός. Ανακατεύουμε τον ταραμά με το ψωμί τρίβοντάς τον, μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα στο τηγάνι υλικά και, τέλος, τον χυλό. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά και αφράτο. Πλάθουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τους βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και τους περνάμε πάλι από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο, μαζί με ηλιέλαιο, και ρίχνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους.

Για τη «μαγιονέζα», πολτοποιούμε σε μπλέντερ τα αβοκάντο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τη Worcester sauce, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε.

Τip: Αν ο ταραμάς είναι πολύ αλμυρός, καλό είναι να τον ξαρμυρίσουμε πρώτα σε νερό. Αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται, μπορούμε είτε να προσθέσουμε αλεύρι είτε να ρίξουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι με ένα κουτάλι.

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

eatme_exof_6_small.jpg
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ