Συνταγή: Ceviche σολομού
Φωτο: Παύλος Τσοκούνογλου/Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης

Συνταγή: Ceviche σολομού

Ο ταλαντούχος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μας δίνει τη συνταγή.

Ο executive chef του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη και του beach restaurant Κrabo στο Καβούρι μας προτείνει αυτό το πλούσιο σε γεύση πιάτο που ταιριάζει πολύ με ροζέ κρασί.

Ceviche σολομού

Χρόνος: 20 λεπτά

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το ντρέσινγκ

65 ml λεμόνι

50 ml ελαιόλαδο

100 ml σησαμέλαιο

100 ml σόγια

1 κ.γ. ζάχαρη

Για τον σολομό

500 γρ. σολομό, φιλεταρισμένο

1/2 μάτσο μυρώνια

1/2 μάτσο σχοινόπρασο

2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια

capturesalmon.jpg

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη σόγια ώσπου να λιώσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, ανακατεύοντας συγχρόνως, και στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Κόβουμε ξανά τον φιλεταρισμένο σολομό σε λεπτές φέτες και τον αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλένουμε τα φύλλα από τα μυρώνια, ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, διαγωνίως, σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες του σολομού σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα από τα μυρώνια και σερβίρουμε.

moschato_tyrnavou_migas.jpg

Συνδυάστε το με ένα ροζέ

Το ceviche σολομού απαιτεί ένα κρασί με υψηλή και διαπεραστική οξύτητα, που αν έχει και μία νότα γλύκας στο τέλος, τόσο το καλύτερο. Παράδειγμα: Μοσχάτο Τυρνάβου ροζέ, Κτήμα Μίγα.

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

 

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ