Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνταγή για πατατοσαλάτα με αβγά
Φωτογραφία Αρχείου/pixabay.com

Συνταγή για πατατοσαλάτα με αβγά

Χρόνος προετοιμασίας μόλις 15 λεπτά

Η κρύα πατατοσαλάτα είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για το «κάτι παραπάνω» σε ένα τραπέζι αλλά και για εκείνες τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε. Σε αυτή τη συνταγή για πατατοσαλάτα με αβγά, δείτε πώς θα απογειώσετε το εύκολο αλλά τόσο εύγευστο πιάτο. 

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 βρασμένα αβγά
  • Λίγο σέλινο
  • Μαϊντανός
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένες πίκλες
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό. Βράστε τες μέχρι η πατάτα να μαλακώσει και να τρυπιέται με ένα πιρούνι. Στραγγίστε τες καλά και αφήστε τες μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα.
  2. Κόψτε τις ζεστές πατάτες σε κύβους με οδοντωτό μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι, και προσθέστε τα αβγά, το σέλινο και τις πίκλες σε λεπτές φέτες. Προσθέστε το μείγμα στις πατάτες.
  3. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, μέχρι να συνδυαστούν καλά και ρίξτε τη σος στις πατάτες. Διακοσμήστε με λίγο μαϊντανό.
  4. Τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για να «δέσουν» όλες οι γεύσεις. 
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ