Φτιάχνουμε σουπιές με ούζο και μελάνι
φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Τina Webb & Oλίβια Άρτεμις Webb

Φτιάχνουμε σουπιές με ούζο και μελάνι

Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας δίνει τη συνταγή για αυτό το μεζέ που μυρίζει θάλασσα.

Σουπιές με ούζο και μελάνι

Χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά

Εύκολη

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 σουπιές και τα σακουλάκια με το μελάνι τους

6 μέτρια ξερά κρεμμύδια

1,5 λίτρο ούζο

1 φύλλο δάφνης

1/2 μάτσο μάραθο

50 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από ένα λεμόνι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «ιδρώσει». Προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες και μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το ούζο, το δαφνόφυλλο και το μελάνι τους. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 40 λεπτά. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τον μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

cover-final.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ