Kudu Coffee Shop: Η δύναμη του... Habit
φωτό: Δανάη Ίσαρη

Kudu Coffee Shop: Η δύναμη του... Habit

Σε αυτό το πολύ φιλικό coffee shop στο Νέο Ψυχικό, ένα blend που λέγεται Ηabit –συνήθεια δηλαδή– λειτουργεί εξαιρετικά ως εισαγωγή στον specialty καφέ.

Αν κάποιος πριν από έξι χρόνια σάς έλεγε ότι θα μιλούσαμε για τον καφέ με όρους ανάλογους με εκείνους που περιγράφουν το κρασί, όπως «οξύτητα», «επίγευση», «νότες εσπεριδοειδών» και άλλα παρόμοια, σίγουρα θα τον κοιτούσατε περίεργα. Κι όμως, το 2013 μια ομάδα ανθρώπων που είχαν πάθος για τον καφέ και ήθελαν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε εμάς τους απαίδευτους, μέχρι εκείνη τη στιγμή, καταναλωτές, δημιούργησε την Kudu Coffee Roasters, με σήμα τον ταύρο, κι άρχισε σιγά-σιγά να μας μυεί στον μαγικό κόσμο του ποιοτικού καφέ.

kudu3.jpg
φωτο: Δανάη Ίσαρη

Από τότε έχει περάσει καιρός. Ο μεν specialty coffee έχει μπει, σε μεγάλο βαθμό, στην καθημερινότητά μας. Η δε Kudu, που έχει πλέον αλλάξει logo –υιοθέτησε ένα πιο σύγχρονο και πιο μινιμαλιστικό σχέδιο– έχει καταφέρει να γίνει μία από τις πιο γνωστές και αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο της. Οι άνθρωποί της δεν σταματάνε ποτέ να αναζητούν τους καλύτερους κόκκους σε Αφρική και Λατινική Αμερική, να τους καβουρδίζουν σωστά, να εκπαιδεύονται και να εκπαιδεύουν. Μία από τις μεγάλες τους επιτυχίες είναι το blend Habit, ένα μείγμα καφέδων από την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Βραζιλία, ένα από τα πιο σταθερά γευστικά και ισορροπημένα χαρμάνια που έχω πιει, και που όντως γίνεται συνήθεια.

kudu2.jpg
φωτο: Δανάη Ίσαρη

Όλη την γκάμα των καφέδων που καβουρδίζουν και διαθέτουν στο πορτφόλιο τους μπορείτε να τη δοκιμάσετε στο coffee shop τους στο Νέο Ψυχικό. Ξεκίνησε με take away σε μια όμορφη, μικρή γωνία πάνω στην 25ης Μαρτίου, στη συνέχεια όμως μπήκαν τραπέζια τόσο στο πλατύ πεζοδρόμιο όσο και στη λιλιπούτεια εσωτερική σάλα, για να μπορούν να φιλοξενούν τους επισκέπτες τους και να τους προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ. Προτείνουν επίσης brunch – το croque madame καθώς και τα αυγά Benedict είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Εκτός, φυσικά, από το Habit, το οποίο σας προτείνω να ζητήσετε τόσο σε espresso όσο και στις κρύες εκδοχές του, στους μύλους τους φιλοξενούν ακόμα έναν μοναδικής προέλευσης καφέ (που προέρχεται, δηλαδή, από μια συγκεκριμένη φάρμα μιας χώρας) ο οποίος αλλάζει, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Αυτή την περίοδο σερβίρουν έναν από την Κολομβία. Έχει μέτρια οξύτητα, φρουτώδη γεύση, με πιο χαρακτηριστικές τις νότες ροδάκινου, και γλυκό, μακρύ τελείωμα. Σε φίλτρο τώρα, διαθέτουν έναν από τον Παναμά, που και αυτός έχει φρουτώδη γεύση (βανίλια, βερίκοκο, μανταρίνι), ενώ στο τελείωμά του γίνεται πιο σοκολατένιος. Τέλος, σε cold brew οι επιλογές σας είναι δύο: ένας καφές με bitter χαρακτήρα από την Κένυα και ένας πιο γλυκός και ανθικός από την Αιθιοπία.

25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό, τηλ. 21077223040

Από τον Βασίλη Δημαρά

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

cover-final.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ