Οι γαστρονομικές βραδιές του  Athénée κάνουν πρεμιέρα με τον Αθηναγόρα Κωστάκο

Οι γαστρονομικές βραδιές του Athénée κάνουν πρεμιέρα με τον Αθηναγόρα Κωστάκο

Τελευταία Ενημέρωση
Ένας εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Λονδίνο σηκώνει την αυλαία
cv8a4044.jpg

Οι βραδιές γαστρονομίας που το περασμένο καλοκαίρι έφεραν στο Island στα λιμανάκια της Βάρκιζας πληθώρα ονομάτων της εγχώριας εστιατορικής σκηνής, συνεχίζονται σε διαφορετικό σκηνικό. Το Athénée, στη συμβολή Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, παίρνει τη σκυτάλη, ξεκινώντας τις δικές του Gastronomy Tuesdays την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. Πρώτος καλεσμένος αυτών των βραδιών που θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, και κατά τις οποίες το γνωστό εστιατόριο θα παραχωρεί την κουζίνα του σε ξεχωριστούς Έλληνες και ξένους σεφ, είναι ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

cv8a3337.jpg

Ο Αθηναγόρας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της μικρής οθόνης όταν ανακηρύχθηκε, μετά από μια ομολογουμένως περιπετειώδη πορεία, νικητής του Top Chef το 2011, μια εποχή που η τηλεόραση άρχισε να φλερτάρει πιο συστηματικά με τη γαστρονομία. Μια πρώτη γεύση της μαγειρικής του πήραμε στο  Πιλ Πουλ στο Θησείο, πλην όμως η γοητευτική, και ιδιαίτερα «παιχνιδιάρικη» ματιά του στις γευστικές μνήμες της Ελλάδας, ποτισμένη με διεθνείς τάσεις και τεχνικές, αποτυπώθηκε πιο γλαφυρά κι εξελίχθηκε στο Βill & Coo στη Μύκονο, φέρνοντάς του πολλές διακρίσεις. Εκεί στο νησί των ανέμων, ανέλαβε κάποια στιγμή την επιμέλεια του Scorpios και του Branco. Τα τελευταία χρόνια έχει αγκυροβολήσει στο Λονδίνο και ηγείται του εστιατορίου Meraki, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και στο Ριάντ κι ετοιμάζει συνέχεια.

sodagteq.jpeg

Μια που στην Αθήνα δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία για τετ α τετ με τη μαγειρική του ταλαντούχου σεφ, οι λάτρεις της γαστρονομίας την επόμενη Τρίτη αξίζει να τη σημειώσουν στην ατζέντα τους. Στο Athénée θα παρουσιάσει ένα μενού έξι σταδίων, με πιάτα όπως χταπόδι με burrata, οξύμελι και ψωμί, χριστόψαρο με αυγολέμονο, αγκινάρα και πίκλες καρότου και αρακά και μάγουλο μπρεζέ με μελιτζάνα miso πατάτα και κρέμα γραβιέρας. Το φινάλε θα γράψει ένας συνδυασμός ελληνικού καφέ με λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, κάρδαμο και λεμόνι.

Athénée Boυκουρεστίου 9, Αθήνα. Κρατήσεις: 210 3251430, 

Από την Άντζελα Σταματιάδου

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ