Πώς φτιάχνουμε καραμέλα βουτύρου
Θα χρειαστείτε 125 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
H εκτέλεση είναι απλή. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα (ή αντικολλητικό τηγάνι) τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει ελαφρά για τη σερβίρετε.
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο και λίγο πριν τη ξαναχρησιμοποιήσετε ζεστάνετέ τη σε μπεν-μαρί ή σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καεί.
Διαβάστε ακόμη
Δυστοπικό μέλλον λόγω... κλιματικής αλλαγής: Αύξηση θερμοκρασίας και προβλήματα στην παραγωγή τροφίμων προβλέπουν οι επιστήμονες
Νίκος Μιχαλολιάκος: Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος που τον αποφυλάκισε
Ράμα στην Αθήνα: Αντιδράσεις για την προεκλογική φιέστα - Η πρόθεση της κυβέρνησης
«Ακυρώστε την απογείωση»: Η ανατριχιαστική στιγμή που κυβερνήτης ειδοποιείται για την απειλή βόμβας στο αεροσκάφος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr