Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!
Σπανακόρυζο/Google Images

Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά - Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Νοστιμιά καλά κρυμμένη σε τρία πιάτα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις.

Αρχίζουμε με παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς! 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 φλ. νερό
  • 1 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
  • 1 1/2 φλ. άνηθο
  • 1 1/2 φλ. μαϊντανό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να «σβήσει» το σπανάκι, περίπου 5 με 7 λεπτά.
  2. Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, 5 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ενδιάμεσα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Το πιάτο αυτό σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, ενώ για όσους δεν νηστεύουν η φέτα ή ένα αβγό τηγανητό θα το αναδείξει.
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ