Γιαούρτι: Ένα ελληνικό προϊόν με υψηλή ποιότητα και διεθνή φήμη
To ελληνικό γιαούρτι έχει πολλαπλά ωφέλη για τον οργανισμό (φωτογραφία: iStock/Ideal Image)

Γιαούρτι: Ένα ελληνικό προϊόν με υψηλή ποιότητα και διεθνή φήμη

Τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα, με αποτέλεσμα τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του προϊόντος από την παγκόσμια αγορά

Άμεσα συνδεδεμένο με τις διατροφικές συνήθειες και τη γαστρονομική παράδοση των Ελλήνων, το ελληνικό γιαούρτι χαρακτηρίζεται από τρία στοιχεία που το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο: είναι υγιεινό, θρεπτικό και πολύ απολαυστικό!

Ποια είναι τα οφέλη του ελληνικού γιαουρτιού;

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν, που παράγεται από τη γαλακτική ζύμωση του νωπού γάλακτος με οξυγαλακτικά βακτήρια. Αυτοί οι μικροοργανισμοί τού προσδίδουν την ξεχωριστή όξινη γεύση, το άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητες.

Το ελληνικό γιαούρτι είναι πολύ θρεπτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αφού περιέχει τα απαραίτητα ένζυμα που διευκολύνουν την πέψη.

Προστατεύει τη χλωρίδα του εντέρου, καθώς περιλαμβάνει πολύτιμους ενεργούς μικροοργανισμούς.

Κάνει καλό στα οστά, γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Έχει λίγες θερμίδες, χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (ειδικά το μη στραγγιστό γιαούρτι) και είναι φτωχό σε νάτριο. Γι’ αυτό αποτελεί μια τροφή κατάλληλη για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους και για όσους αθλούνται.

Η υψηλή περιεκτικότητα του ελληνικού γιαουρτιού σε πρωτεΐνες δημιουργεί έντονο αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, γι’ αυτό θεωρείται ιδανικό για μια δίαιτα.

Ποια είναι τα είδη του γιαουρτιού;

Ανάλογα με το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του:

  • Πρόβειο γιαούρτι από πρόβειο γάλα
  • Κατσικίσιο γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα
  • Αγελαδινό γιαούρτι από αγελαδινό γάλα
  • Βουβαλινό γιαούρτι από βουβαλίσιο γάλα

Ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής:

  • Παραδοσιακό γιαούρτι: έχει πέτσα, είναι αγελαδινό ή πρόβειο και είναι πλήρες
  • Γιαούρτι χωρίς πέτσα: πλήρες ή light
  • Στραγγιστό γιαούρτι: πλήρες με πυκνή υφή, από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα
  • Εμπλουτισμένα γιαούρτια (με βιταμίνες, σίδηρο κ.λπ.)

Ανάλογα με την περιεκτικότητα σε λιπαρά:

  • Πλήρες στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • Πλήρες κανονικό με 3-4% λιπαρά
  • Light με 1-2% λιπαρά
  • Άπαχο με 0% λιπαρά

Όλα τα παραπάνω κάνουν το ελληνικό γιαούρτι πραγματικά ακαταμάχητο και του έχουν χαρίσει παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα. Άλλο ένα ελληνικό προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι!

Πηγή: eatme Μαΐου. Τo eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

eatme18_cover_ready_xoris_page-0001.jpg

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ